در کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز بررسی شد

امکان‌سنجی تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی در آذربایجان‌شرقی

تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی در آذربایجان شرقی در جلسه کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز بررسی شد.

در ابتدای جلسه، میر یوسف حسینی، رئیس کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز در ارتباط با ضرورت و اهمیت بحث کنسرسیوم و هم‌افزایی در بحث صادرات و استفاده از تجارب صادرات موفق در جغرافیای خاص، مواردی را مطرح کرد.

محمدعلی سلطانی، دبیر میز استانی چین با تأکید بر لزوم تشکیل کنسرسیوم صادراتی به مزایای کنسرسیوم از جمله همکاری بانک‌ها در تجهیز منابع مالی اشاره کرد و عدم تعریف جایگاه حقوقی کنسرسیوم در حقوق تجاری و قانون تجارت را مشکل اصلی کنسرسیوم‌ها برشمرد.

علی شاهد بهروز، دبیر کمیسیون صادرات و مدیریت واردات  و دبیر میز استانی عراق نیز اشاره به مشکل اخذ مالیات مضاعف و عدم تعریف محتوای حقوقی کنسرسیوم در ایران، پیگیری‌های لازم از مراجع قانونی جهت اصلاح قوانین را ضروری خواند.

وی، با تائید تشکیل کنسرسیوم به صورت غیررسمی و غیر ثبتی، همکاری و مشارکت شرکت‌ها به صورت کنسرسیوم را همراه با هدف‌گذاری، برنامه‌ریزی و اقدام عملیاتی ضروری برشمرد تا پس از حصول تجربه موفق، زمینه الحاق شرکت‌های بیشتری، فراهم شود.

جواد بحری پور، عضو کمیسیون صادرات و مدیریت واردات با اشاره به اینکه هدف از تشکیل کنسرسیوم کاهش ریسک و هزینه‌ها است بر لزوم تدوین پیش‌نویس، اساسنامه، تعیین اهداف و تعیین تیم تحقیقاتی برای حضور در بازارهای هدف تاکید کرد.

علیرضا نظیف، دبیر میز استانی ارمنستان نیز با ارائه گزارشی از تاریخچه تشکیل کنسرسیوم‌ها در کشور ایتالیا به محسنات وجود کنسرسیوم از جمله جهش صادراتی شرکت‌ها، تفاوت معنادار حجم و ارزش صادرات این شرکت‌ها قبل و بعد از تشکیل کنسرسیوم اشاره و از تجربه کشور هلند در تشکیل کنسرسیوم از جمله در تولید و صادرات گل به‌نحوی‌که این کشور با وجود ۴ هزار تولیدکننده عمده‌ی گل، تنها یک شرکت صادراتی دارد، مطالبی بیان کرد.

وی، به لزوم پیاده‌سازی و بهره‌برداری از کنسرسیوم‌های پیشنهادی صادراتی از جمله کنسرسیوم صادراتی به اوراسیا و ساخت تبریز که اساسنامه آن‌ها در سازمان توسعه تجارت تدوین‌شده است، تأکید کرد.

به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز، عبدالرحمن ارشدی، مدیرعامل شرکت ریخته‌گری تراکتورسازی نیز در پایان گفت: مهارت، لازمه توفیق در هر کاری است که با اهتمام هرچه بیشتر اتاق بازرگانی تبریز در مهارت افزایی شرکت‌ها و توانمندسازی اعضاء ما نیز ضمن اعلام آمادگی خود را به‌عنوان نقش محوری در تشکیل کنسرسیوم و هماهنگی تولیدکنندگان مرتبط اعلام کرده که با در نظر گرفتن منافع عام شرکت‌ها در کنسرسیوم در طول یک سال می‌توانیم چندین کنسرسیوم تشکیل دهیم.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۰ تیر ۱۴۰۰ / ۱۶:۲۶
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: 1400041007334
  • خبرنگار :