سعید سروری در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر میزان بارندگیها با میزان برداشت آب تعادل ندارد و از سویی دیگر خشکسالی چندین ساله باعث کاهش آبهای سفرههای زیرزمینی شده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۷۳ درصد منابع آبی استان از طریق چاه، ۲۳ درصد قنات و چهار درصد چشمه تامین میشود، افزود: آبیاری قطرهای برای سازگاری با شرایط خشکسالی انجام میشود، اما باید بدانیم چگونه از آن بهره ببریم.
وی بیان کرد: آبیاری قطرهای تحت کنترل نباشد و از محل صرفه جویی در این بخش به اراضی اضافه کنیم به بدتر شدن شرایط کمک کردهایم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی بیان کرد: متوسط افت سطح آب زیرزمینی در استان ۲۷ سانتی متر بوده و روند نشست زمین در دشت سرایان صعودی است.
سروری ادامه داد: این امر به دلیل برداشت بی رویه از چاهها در دست سرایان است که باعث شده برداشت آب از متوسط کشوری نیز بالاتر برود.
وی اظهار کرد: طبق سند سازگاری با کم آبی در استان باید سالانه ۲۳ میلیون مترمکعب در برداشت آب کاهش داشته باشیم که باید برطبق آن برنامه بریزیم تا به حد معمول برسیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان جنوبی یادآور شد: با نصب کنتورهای هوشمند در سال ۹۲ توانستیم میزان مصرف آب را در بخش کشاورزی حدود ۱۵ درصد کاهش دهیم که این امر در بخش برق حدود ۲۵ درصد کاهش داشته است.
انتهای پیام