به گزارش ایسنا، در این مراسم دکتر عباس خامهیار، رایزن فرهنگی کشورمان، محمد نصرالله نماینده جنبش امل در پارلمان لبنان، محمود القماطی، وزیر سابق و نماینده حزبالله در پارلمان، معن خلیل، شهردار منطقه غبیری در این مراسم سخنرانی کردند.
ابتدا و پس از تلاوت قرآن کریم و پخش سرود ملی دو کشور ایران و لبنان، مَعن خلیل، شهردار منطقه غبیری، به توصیف ابعاد شخصیتی شهید چمران پرداخت و گفت: وی انسانی متواضع، عابد، دانش آموخته، دانشمند، فرمانده و مجاهدی بود که در کنار امام موسی صدر، از همان آغاز تأسیس مقاومت در لبنان با جهاد خود در لبنان و شهرها و روستاهای آن، و در همین منطقه غبیری، بذر جهاد را در میان لبنانیها کاشت و جوانانی را تربیت کرد که بعدها شاهد موفقیت و پیروزیهای همین جوانان در میدان های مبارزه بودیم.
سپس محمد نصرالله، نماینده پارلمان لبنان، و از همرزمان شهید چمران، در سخنان خود گفت: مصطفی چمران با مبارزات، جهاد و زهد و در نهایت شهادتش، از یک شخصیت معمولی به نمادی فرا زمانی و فرامکانی تبدیل و به عنوان شهید این امت و یک مکتب ارزشی مبدل گشت.
وی افزود: وی زندگی تؤام با رفاه در آمریکا را رها کرده و به مصر و از آنجا به لبنان امد و در کنار امام موسی صدر برای آزادی فلسطین و ایران تلاش کرد. او در کنار امام موسی صدر برای کمک به محرومان لبنان و از سوی دیگر مقابله با رژیم صهیونیستی، تمام تلاش خود را مبذول نمود و با تأسیس جنبش امل در برابر تجاوز رژیم صهیونیستی ایستاد. وی از همان آغاز ورود متجاوزان صهیونیست در سال ۱۹۷۷ به خاک لبنان و در مناطق «رب ثلاثین» و «طیبه» با آنان رو در رو شده و توانست با نابود کردن تانک ها و زره پوش های نظامی دشمن و کشتن تعدادی از سربازان صهیونیست، آنها را مجبور به عقب نشینی و قبول شکست کند.
وی گفت: در زمان مدیریت شهید چمران در هنرستان جبل عامل، و پس از آن در جنبش امل، ما توفیق حضور در کنار ایشان را داشتیم، اما وی پس پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی، به دعوت از ایشان راهی ایران شد و به عنوان نماینده امام در شورای عالی دفاع و به عنوان وزیر دفاع و به جار نشستن در دفتر وزارتخانه، در میدان جهاد به مبارزه با دشمن پرداخت تا این که به فیض شهادت نائل آمد.
محمد نصرالله در پایان گفت: او مایه عزت و افتخار و کرامت ماست و هم اکنون ما در همین مسیر گام برداشته ایم و توانستیم پیروزی های چشمگیری را برداریم.
در ادامه، محمود القماطی، در سخنان خود گفت: با دکتر چمران در منطقه غبیری، فعالیت میکردم و لحظه به لحظه در کنار او در این منطقه در مسیر تأسیس مقاومت و حرکت در خط مقاومت در کنار ایشان بودم. وی مسیری را به روی جوانان گشود که در نهایت فرماندهان و شخصیت های بزرگی از درون آن بیرون آمدند و توانستند تاریخ و سرنوشت منطقه را تغییر دهند.
دکتر عباس خامه یار، رایزن فرهنگی کشورمان، سخنران پایانی این مراسم بود، وی ضمن توصیف برخی از ابعاد شخصیتی دکتر چمران، گفت: شهید چمران محدود به زمان و مکان و هیچ ملت و قوم و مذهبی نیست. او تمام لذت های دنیوی را سه طلاقه کرد و زندگی مرفه آمریکا را رها نمود به رغم جایگاه بالای علمی اش، به جنوب لبنان و جبل عامل آمد و در کنار امام موسی صدر، در خدمت محرومان، فقرا و مستضعفان قرار گرفت و در تأسیس پایه های مقاومت ایفای نقش کرد و پس از بازگشت به وطن، به جاد خود تا شهادت ادامه داد.
وی در پایان گفت: شهید چمران از آغاز زندگی خود تا زمان شهادتش، همواره در مسیر انقلاب اسلامی و مقاومت در برابر متجاوزان به کشورمان و لبنان گام برداشت و به الگویی برای تمام رزمندگان تبدیل شد .
در پایان مراسم سردیس شهید چمران گلباران و با اهدای تاج گل، یاد و خاطره ور گرامی داشته شد.
این مراسم بازتاب گسترده ای در رسانه های داخلی و شبکه های اجتماعی لبنان داشت.
انتهای پیام