شبنم طلوعی در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اهمیت صرف وقت و گذران وقت والدین با فرزندان خود، اظهار کرد: اولین کانون آموزش، تربیت و پرورش کودک و نوجوان "خانواده" است. بسیاری از مسیرها از درون خانواده شروع میشود و فرزند در هر رده سنی در دل این مسیرها قرار میگیرد، از این رو مهم است که والدین برای تابستان فرزندان به ویژه نوجوانان اندیشهای کنند.
این روانشناس با تاکید بر رده سنی نوجوانی و اهمیت توجه والدین به فرزندان در این رده سنی، ادامه داد: این رده سنی آغاز مسیری است که شاید تمام آینده فرزند را در بر گیرد. والدین سعی کنند فرزندشان در فصل تابستان حرفهای بیاموزد تا بتواند بعدها از طریق همین حرفه درآمدزایی کند. این حرفه آموزی میتواند حتی با تماشای سیدیهای مختلف آموزشی مفید در خانه شکل گیرد.
وی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی برای تابستان فرزندان به ویژه در پاندمی کووید ۱۹، گفت: حتی والدین میتوانند یک جلسه خانوادگی با حضور فرزندان تشکیل دهند و در آن جلسه اعلام کنند که سعی دارند برای ارتقاء کیفیت زندگی خانواده قوانین خاصی را اعمال کنند تا هر فعالیتی در خانه با نظم پیش رود.
طلوعی با بیان اینکه والدین باید برای عدم رعایت کردن قوانین خانوادگی تعیین شده، تبعاتی را به عنوان تنبیه برای اعضا خانواده در نظیر بگیرند، تصریح کرد: والدین باید به فرزندان گوشزد کنند هرکدام از قوانین رعایت نشود تبعات و عواقب خاص خود را خواهد داشت.
این روانشناس با اشاره به شروع فصل تابستان و سرگرم شدن بیش از حد برخی کودکان و نوجوانان با شبکههای مجازی، خاطر نشان کرد: والدین میتوانند برای فعالیت فرزندان قوانینی وضع کنند. این قوانین میتواند شامل در اختیار گذاشتن تلفن همراه برای فرزند و با توجه به سن و نیاز او و یا استفاده اشتراکی والوین و فرزندان از یک تلفن همراه، به توافق رسیدن بر سر انواع سرگرمیها برای دوران تابستان و ... باشد.
وی با اشاره به لزوم مشارکت نوجوانان در کارهای خانه به ویژه در ایام تابستان و پاندمی کووید ۱۹، ادامه داد: حتی مشارکت دادن فرزندان در کارهای خانه متناسب با سن آنها میتواند از موارد این قوانین خانوادگی باشد. برای مثال بیرون بردن زباله از منزل، شستن ظروف و تمیز کردن منزل میتواند از جمله این قوانین باشد.
به گفته وی میتوان این قوانین را نوشت و در محلی از خانه قرار داد تا اعضا خانواده با وظایف روزانه خود آشنا شوند و قوانین مربوط به مشارکت در کارهای خانه و سرگرمیها و... به آنها یادآوری شود.
طلوعی افزود: تمام قوانین خانوادگی باید رعایت شود و هیچ عذری برای آنها پذیرفته نیست. تنبیههای در نظر گرفته شده برای عدم رعایت قوانین نیز باید با اعضا خانواده توافق شود.
این روانشناس در پایان گفت: قانون پذیر شدن فرزندان، مسئولیت پذیری و خود تنظیمی مهم ترین حاصل و نتیجه این قوانین خانوادگی است.
انتهای پیام