تیم ملی بسکتبال سه نفره زنان ایران خرداد ماه در دو مسابقه انتخابی المپیک به میزبانی اتریش و سپس مجارستان شرکت کرد و با ۷ شکست پیاپی از دور رقابتها حذف شد. ملیپوشان ایران در مسابقات انتخابی اتریش چهار دیدار مقابل تیمهای ژاپن، تایلند، اوکراین و استرالیا انجام دادند که حاصل کار آنها به ترتیب شکست ۱۲ بر ۴، ۲۱ بر ۲۰، ۱۷ بر ۷ و ۲۲ بر ۲ بود. در مجارستان هم به مصاف چین تایپه، ایتالیا و هلند رفتند که به ترتیب با نتایج ۱۶ بر ۱۰، ۲۱ بر ۵ و ۲۰ بر ۱۰ شکست خوردند.
نیکا بیلیکلی در گفتوگو با ایسنا به عملکرد ملیپوشان در مسابقات مجارستان اشاره و بیان کرد: سطح مسابقات مجارستان بالا بود، اما نشان دادیم وقتی یک دوره در جایی بازی میکنیم، در ادامه با روحیه و اعتماد به نفس حاضر میشویم. مسابقات مجارستان از این نظر برایمان بهتر بود وگرنه تیمهای قدری حضور داشتند و با ترکیب اصلی خود آمده بودند.
او به دیدار مقابل هلند در مسابقات مجارستان و بازی پایاپای با این تیم در دقایق نخست اشاره کرد و گفت: در آن مسابقه اگر خودباوری داشتیم، میتوانستیم برنده شویم. نشان دادیم که میتوانیم مبارزه کنیم و حتی دقایقی جلو بیفتیم اما حفظ برتری به تجربه، اعتماد به نفس، خودباوری برای بردن، حضور در تورنمتها و تجربه کردن بازیهای سخت نیاز دارد.
او افزود: از نظر بدنی با این تیمها فاصله داریم و خیلی از بازیها مثل دیدار مقابل اوکراین و هلند چند دقیقه اول مبارزه کردیم اما از نظر بدنی کم آوردیم. این موضوع نشان میدهد که شاید میزان تمرین ما طی دو تا سه ماه برای این مسابقات سنگین، کم بوده است.
بیکلیکلی به تفاوت خودباوری بازیکنان ایران در مسابقات اتریش و مجارستان اشاره و بیان کرد: در مسابقات مجارستان نسبت به اتریش چیزی جز اعتماد به نفس و خودباوری بازیکنان تغییر نکرد و ترسشان کمتر شده بود چون دستشان دو سال به توپ سه نفره نخورده بود. این دلایل باعث شد که در مجارستان بازیهای بهتری انجام بدهیم.
سرمربی تیم ملی بسکتبال سه نفره به دستاورد ایران از مسابقات انتخابی المپیک اشاره کرد و گفت: متوجه کمبود تجربه، بازی نکردن، نبود خودباوری در بازیکنان، ضعفهای بدنی و قوای جسمانی شدیم. از نظر تکنیکی و تاکتیکی شاید خیلی ضعیفتر نیستیم و حضور بازیکنی مثل شادی عبدالوند که در مسابقات جهانی ۲۰۱۹ مدال برنز مهارتهای فردی را گرفت، نشان میدهد که بازیکنان خوش تکنیکی داریم اما بدون بازی در بخش سه نفره و حضور در تورنمت های بینالمللی نمیتوانیم بازیکن سه نفره انتخاب کنیم چون نمیدانیم کدام بازیکن بیشتر در سه نفره و کدام در پنج نفره جواب میدهد.
او در ادامه افزود: اگر میخواهیم هدفمند جلو برویم باید به نکاتی که گفتم توجه کنیم، اما اگر هدف صرفا حضور در مسابقات اصلی فیبا است، رو به افول خواهیم رفت. همیشه بعد از مسابقات برنامهریزیهایی انجام میشود اما تحقق پیدا نمیکند. بازیکنمان سال ۲۰۱۹ مدال جهانی میگیرد و نشان میدهد که استعداد دارد و نیازمند امکانات است اما حمایتی نمیبیند. از طرفی دیگر اتفاقات خوبی مثل قهرمانی در غرب آسیا افتاده است اما پیگیری نمیشود در نتیجه تکرار هم نخواهد شد. بدست آوردن خیلی مسائل راحت و تکرارش سخت است و نیاز به تمرین، ممارست و امکانات دارد.
بیکلیکلی در پایان گفت: بازیکنان باید از پایه در بخش سه نفره رشد کنند، لیگ سه نفره داشته باشیم و در تورنمنتهای مدنظر فیبا شرکت کنیم چون به تدریج فرصت کسب مجوز حضور در رقابتهای بینالمللی از طریق امتیاز رویدادهای داخلی کم میشود. فیبا امتیاز تورنمنتهای داخلی را کم میکند تا تیمها به بازیهای بینالمللی وارد شوند. فاصله ما با تیمهای بینالمللی زیاد است، ۴۰ سال محروم بودهایم و در چند سالی هم که مجوز حضور کسب کردهایم، کاری انجام ندادهایم، در حالی که تیمهای دیگر مثل برق و باد پیشرفت میکنند.
انتهای پیام