استاندار:

آب شبکه خوزستان نباید به پتروشیمی‌ها و صنایع داده شود

استاندار خوزستان گفت: پتروشیمی‌ها و شرکت‌های صنعتی باید با استفاده از آب شیرین‌کن‌ها از آب دریا و یا پساب فاضلاب‌ها آب مورد نیاز خود را تامین کنند نه اینکه آب از شبکه در اختیار آن‌ها گذاشته شود.

قاسم سلیمانی‌دشتکی در نشست چالش‌ها و راهکارهای تدوین و پیاده‌سازی الگوی کشت هوشمند در خوزستان به منظور مدیریت پایدار آب که امروز (۱۲ خردادماه) به صورت ویدئوکنفرانس در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در خوزستان حدود ۱۷ میلیون تن‌ محصولات زراعی تولید می‌شود و در کشور، جایگاه نخست در اختیار خوزستان است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در خوزستان حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم، حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن چغندر قند، حدود ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تن نیشکر، حدود یک میلیون و ۹۲۰ هزار تن ذرت و حدود ۱۰۱ هزار تن کلزا و سبزیجات تولید می‌شود.

استاندار خوزستان با بیان اینکه سطح اراضی آبی زیر کشت در خوزستان تقریبا یک میلیون و ۱۳۱ هزار هکتار است، گفت: مهمترین طرحی که در حوزه کشاورزی در خوزستان اجرایی شده، طرح ۵۵۰‌ هزار هکتاری مقام معظم رهبری است که تا به امروز حدود ۲۷۰ هزار هکتار از آن در فاز اول اجرایی شده است.

سلیمانی‌ دشتکی تصریح کرد: از ۲۷۰ هزار هکتار اجرایی‌شده در خوزستان تنها تقریبا ۷۰‌ هزار هکتار به سیستم آبیاری نوین متصل شده است و باقی آن به سیستم‌های نیمه نوین متصل است و یا به صورت غرق‌آبی آبیاری می‌شود.

وی با بیان اینکه بخش اعظمی از کشاورزی خوزستان نیمه مدرن و سنتی است و عبور آب از کانال‌های آبیاری مشکلاتی را برای تولید به وجود می‌آورد، افزود: در مسیر کانال‌های آبیاری در خوزستان حدود ۱۰ درصد پرتی و نشت آب داریم که حدود ۲ میلیارد مترمکعب آب است.

استاندار خوزستان گفت: در بالا دست و پایین دست کانال‌ها معارضان زیاد هستند و در این زمینه باید خطوط انتقال را به جای کانال‌های آبیاری جایگزین کرد تا شاهد برداشت آب مازاد در بالادست نباشیم و از پرتی آب نیز جلوگیری شود.

سلیمانی‌دشتکی تصریح کرد: دولت در سال ۹۳ و پس از سال بحث اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری را آغاز کرد اما هنوز بخش مهم این طرح در استان خوزستان باقی مانده که باید اجرایی شود. آن بخشی نیز که در استان خوزستان اجرایی شده، مشکلاتی دارد که باید رفع شود.

وی افزود: باید بخش خصوصی وارد اجرای این طرح شوند و از ظرفیت بخش خصوصی در این کار بهره‌مند شد تا بتوانیم مشکلات اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری را حل کرد.

استاندار خوزستان گفت: در حال حاضر پتروشیمی‌ها و بخش صنعت در خوزستان بیش ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌کنند در حالی که این پتروشیمی‌ها غالبا در کنار دریا هستند اما هنوز از شبکه، آب در اختیار آن‌ها گذاشته می‌شود.

وی افزود: پتروشیمی‌ها و شرکت‌های صنعتی باید با استفاده از آب شیرین‌کن‌ها از آب دریا و یا پساب فاضلاب‌ها آب مورد نیاز خود را تامین کنند نه اینکه آب از شبکه در اختیار آن‌ها گذاشته شود.

سلیمانی‌دشتکی با بیان اینکه کشت و صنعت نیشکر در خوزستان بیش از ۴ میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌کند، گفت: شرکت‌های تولیدکننده نیشکر نیز در کنار دریا قرار دارند و می‌توانند با استفاده از آب شیرین‌کن‌ها نیاز خود را تامین کنند.

وی با اشاره به خشکسالی در خوزستان افزود: امسال مجبور شدیم برنج‌کاری را به طور کامل در خوزستان ممنوع کنیم و این کار موجب برخی نارضایتی‌ها شده است. مجبور شده‌ایم کشت فصلی را نیز محدود کنیم که این مساله نیز موجب برخی نارضایتی‌ها شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۸:۳۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1400031209667
  • خبرنگار : 50227