عباس لطفی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با احتمال وقوع زودتر از موعد حریق در مراتع و جنگلها، اظهار کرد: با توجه به اینکه امسال با کاهش میزان بارندگیها در استان زنجان مواجه هستیم، احتمال وقوع حریق زودتر از موعد وجود دارد، بنابراین اولین گام برای مقابله با آتشسوزی مراتع و جنگلها، توانمندسازی جوامع محلی به دلیل نزدیکی به کانونهای آتشسوزی و دسترسی سریعتر برای اطفای حریق است.
وی در رابطه با راههای گزارش حریق در اراضی ملی، مراتع و جنگلها و قاچاق چوب، افزود: شهروندان میتوانند از طریق سامانه رایگان ۱۵۰۴ و ۱۳۹ امداد و جنگل که به صورت شبانهروزی آماده دریافت گزارشهای مردمی بوده، تماس حاصل کنند، زیرا اطفای حریق در ساعات اولیه میتواند از گسترش آتش به مناطق مختلف جلوگیری کند و سبب کاهش خسارات آتشسوزی میشود.
این مسئول، حفاظت از منابعطبیعی را وظیفه همگانی دانست و تصریح کرد: اگر قبل از رسیدن نیروهای اطفای حریق، دهیاران با کمک جوامع محلی با رعایت نکات ایمنی اقدام به اطفا کنند، آتش در کمترین فرصت و مساحت خاموش میشود.
جانشین فرمانده یگان حفاظت محیطزیست منابعطبیعی استان گفت: از جوامع محلی تقاضا دارم به دلیل جلوگیری از ناهماهنگی و بروز سوانح ناخواسته در هنگام حریق با نیروهای یگان حفاظت همکاریهای لازم را داشته باشند و نزدیکترین مسیر دسترسی به محل حادثه را به عوامل اطفای حریق ارائه کنند.
لطفی خاطرنشان کرد: شهروندان از رها کردن بطریهای شیشهای و پلاستیکی در طبیعت خودداری کنند، ته سیگار روشن را به سمت مراتع، جنگلها و علوفههای خشک پرتاب نکنند و از روشن کردن آتش به منظور تهیه چای یا گرم کردن غذا در مناطق مستعد آتشسوزی پرهیز کنند.
انتهای پیام