به گزارش ایسنا سرهنگ جمشید محبت خانی با تاکید بر لزوم اجرای دقیق پروتکلهای حفاظتی و حفظ جان محیط بانان گفت: رویکرد ما در حوزه مدیریت یگان حفاظت، حفظ جان و سلامت نیروی انسانی است. بعد اصلی حوزه مدیریت یگان حفاظت محیط زیست، نیروی انسانی یعنی محیط بانان هستند.
وی ادامه داد: تمام تلاشم را از لحظه ورود به سازمان انجام دادم که جان محیط بانان را حفظ کنیم و هنگام ماموریت اتفاقی برای آنان نیافتد چراکه ماموریت محیط بانان خطیر و مقدس است و تقریبا جامعهای که روبروی محیط بانان قرار میگیرند، همه مسلح هستند؛ به عبارت دیگر محیط بانی، کاری مسلحانه است و در سالهای گذشته همانگونه که دیدید هم شهید و هم جانباز داشتیم.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای کاهش حوادث محیط بانان گفت: برای آموزش محیط بانان اقدام کردیم که اگر خدایی نکرده لازم شد از سلاح استفاده کنند، بتوانند از خودشان دفاع کنند. محیط بانان را با هماهنگی نیروی انتظامی در حوزه قوانین به کارگیری سلاح آموزش دادیم. سلاح را با برگ ماموریت، شوکر، گاز اشک آور و ... را نیز در اختیار محیط بان قرار دادیم تا جان محیط بان هنگام مواجهه با جرم و مجرم چه در بحث محیط زیست و چه در بحث شکار چی غیر مجاز در خطر نباشد.
محبت خانی ادامه داد: حتی ممکن است گونه حیات وحش به محیط بان حمله کند و وی مجبور شود از اسلحه استفاده کند البته در چند سال اخیر اصلا چنین موردی نداشتیم.
وی با اشاره به هزینهای که برای پرورش هر محیط بان صرف میشود و از سوی دیگر ارزش بسیار بالای تجربه به دست آمده هرد یک از این افراد گفت: نباید بهراحتی محیط بانی که پنج ، ۱۰ ، ۲۰ یا ۳۰ سال خدمت کرده است را از دست بدهیم یا محیط بان دچار نقص عضو شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه راهکارهای مختلفی را اتخاذ کردیم تا حوادث به حداقل برسد، اظهارکرد: متاسفانه چند روز پیش متوجه شدیم دو شکارچی بیرحمانه، محیط بان عزیزی را در پناهگاه حیات وحش قمیشلو مورد ضرب و شتم قرار دادند. هر دو شکارچی شناسایی شدند و با توجه به هماهنگیای که در این سالها بین یگان حفاظت محیط زیست با نیروی انتظامی به وجود آمده است، یکی از مجرمان دستگیر شده است و امیدواریم بهزودی نفر دوم نیز دستگیر شود.
محبت خانی با اشاره به اینکه محیط بان مذکور از ناحیه سر و صورت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است، گفت: این فرد از محیط بانان با سابقه و خوشنام با ۳۰ سال سابقه خدمت است. امیدوارم هر چه زودتر سلامتی خود را به دست آورد و کنار خانوادهاش بازگردد.
وی با اشاره به اینکه جرایم مختلفی برای شکار غیر مجاز، قاچاق چوب و ... وجود دارد، اظهار کرد: نباید نگاه ما تنها به مجازات باشد، باید نگاه اجتماعی به مساله داشته باشیم و ببینیم چه کاری باید انجام دهیم که مجرم نداشته باشیم. میتوان راهکاری را اتخاذ کرد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فردی که برای ارتکاب جرم میآید، درصدی احتمال میدهد که دستگیر نمی شود، اگر بداند دستگیر میشود، ورود نمیکند. فرد به دلیل قوانین ضعیف دست به جرم نمیزند بلکه بیشتر به این فکر میکند که دستگیر نمیشود، محیط بان نمیبیند یا اگر ببیند فرار میکند.
محبت خانی با تاکید بر مشکل کمبود تعداد محیط بان گفت: درصدد هستیم در سال جاری با هوشمندسازی حوزه محیط بانی، رصد منطقه را بهبود بخشیم.
حفاظت از محیط زیست هوشمند میشود
وی با اشاره به تجربه خود در ناجا گفت: پایش را با کوادکوپتر انجام میدادیم. در حوزه محیط بانی تاکنون کمبود اعتبار اجازه به کارگیری کوادکوپتر را نداده است. تلاش میکنیم کوادکوپترهای حرفهای، تعریف شده و بومی سازی داشته باشیم که محیط بانان استفاده کنند. وقتی پارکی را میتوانیم به میزان وسیع توسط کوادکوپتر بومیسازی پوشش دهیم، هم نیروی انسانی حفظ میشود و هم پیشگیری خیلی بهتر صورت میگیرد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست با اشاره به بازدارندگی بسیار پایش جادهها و اتوبانها از طریق دوربین راهنمایی و رانندگی و کاهش ارتباط فیزیکی پلیس و مردم در پی استفاده از این دوربینها گفت: ما میتوانیم از طریق دوربینهای مداربسته و استفاده از کوادکوپترهای بومی سازی شده با برداشتن شماره پلاک، چهرهزنی و شناسایی افراد متخلف، مدرک نیز داشته باشیم و از طریق سی دی یا فلش مدارک را ارایه و با پرونده خوبی متخلف را تحویل مقام قضایی دهیم.
محبت خانی همچنین با تاکید بر اینکه میتوانیم کوادکوپتر را مسلح کنیم، گفت: کوادکوپتر دیگر اشتباه نمی کند. یعنی اگر نیاز باشد و به لحظهای برسیم که با کوادکوپتر مثلا لاستیک یک ماشین را بزنیم، این کار بدون خطا انجام می شود. چه بسا محیط بانی را داریم که لاستیک ماشین را هدف گرفته اما تیر به بدن سرنشین خورده و فوت کرده است.
تخصیص ۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای البسه محیط بانان، هوشمندسازی و اطفای حریق
وی با اشاره به اینکه امسال بالغ بر ۱۴۰ میلیارد تومان بودجه برای یگان حفاظت محیط زیست اختصاص داده شده است، تصریح کرد: ۵۰ درصد این بودجه را صرف خرید موتور میکنیم چون بهشدت بحران ناوگانی خودرویی و موتور در محیط بانی داریم. امیدواریم مشکل کمبود موتور را در نیمه اول سال حل کنیم. مابقی بودجه را نیز صرف البسه، هوشمندسازی و اطفای حریق میکنیم. امسال قدم خوبی در زمینه هوشمند سازی برمیداریم.
محبت خانی در ادامه گفت: بهویژه برای رفع چالشهای معیشتی قدم خوبی برداشته شد و به دنبال بهبود شرایط هستیم. همواره خواهشم از محیط بانان این است که حتما قوانین مربوط به حوزه ضابط قضایی خاص خودشان را (محیط بان ما ضابط خاص دادگستری است) مطالعه کنند. محیط بانی شغلی است که در آن محیط بان سلاح به دست میگیرد. حتما با اینکه چهره به چهره آموزش دادیم، همیشه قانون به کارگیری سلاح که شامل حال محیط بانی می شود را بخوانند، بخوانند، بخوانند و بخوانند و اگر نیاز شد در جایی به عنوان آخرین راهکار از سلاح استفاده بکنند حتما وفق قانون باشد، نه یک قدم این سو و نه یک قدم آن سو.
وی افزود: یک خواهش دیگر من از محیط بانان، آموزش است. در برنامه بلندمدت من بارها گفتهام محیط بانان معلمان فرهنگی سازمان هستند و باید باشند. هرجا در جمعی نشستند، خواهش می کنم بحث حفظ محیط زیست را پیگیری کنند و به بچههای کوچک آموزش دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: خود محیط بان باید کمک کند که همه مردم به سمت محیط زیست بیایند و ارزش محیط زیست را بدانند. کمک کنند تا ۸۰ میلیون محیط بان شکل بگیرد. درواقع شعار ۸۰ میلیون محیط بان باید به دست باکفایت محیط بانان اتفاق بیفتد. بزرگ ترین خواهش من این است که محیط بانان در تحقق شعار ۸۰ میلیون محیط بان به ما کمک کنند.
انتهای پیام