به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، غلامعلی حداد عادل، رئیس بنیاد سعدی در این مراسم که با حضور معاونانش در سالن همایشهای بنیاد برگزار شد، گفت: با تالیف هر کتاب جدیدی سرمایه بنیاد افزوده میشود و اگر وضعیت امروز کتابهای آموزش زبان فارسی به غیرفارسیزبانان را با ۳۰ سال پیش مقایسه کنید، میبینید از نظر تعدد و تنوع، سطحبندی، مبتنی بودن بر مبانی علمی، آموزش زبان، کاغذ و قطع بسیار متفاوت شده است.
او افزود: این نشان میدهد زمانی که عدهای تصمیم بگیرند همدل و همزبان باشند، کارهای بزرگی شدنی میشود و امروز ما در دنیا با تالیف این کتابها، برای آموزش زبان فارسی سرمایه داریم و تنها آرزو نداریم.
حداد عادل با تأکید بر ضرورت اهمیت قائل شدن برای توزیع کتابها گفت: به همان اندازه که به تولید و تالیف اهمیت میدهیم، باید به توزیع آن در جهان نیز اهمیت دهیم. در شرایط حاضر، از راههای مختلفی مانند فرستادن کل فایل کتاب، ارسال فیزیک کتاب با پست، خودرو یا حتی مسافر، توزیع را انجام میدهیم و خوشبختانه امروز رایزنان فرهنگی که نمایندگان بنیاد سعدی هستند، در کلاسها کتابهای ما را استفاده میکنند و کیفیت آنها موجب شده در میان علاقهمندان جا باز کند و همین کتاب «شیراز» در مدارس کشورهای عربی نیز پذیرفته شده و تدریس میشود.
در این مراسم همچنین رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی، به عنوان یکی از مؤلفان کتابهای بنیاد، درباره مجموعه «چارچوب» گفت: مجموعه آموزشی چارچوب دستور زبان فارسی را به شیوهای کاملا نوین و مبتنی بر یافتههای علمی جدید در قالب دستور آموزشی ارائه میکند و زمانی که کتاب را ورق بزنید، احساس نمیکنید که آموزش مبتنی بر دستور زبان است.
او ادامه داد: مثلث نقش، معنی و صورت دستوری در این کتاب به طور کامل رعایت شده است و خوشبختانه کتاب «چارچوب ۱» نرمافزار بسیار خوبی دارد که از همین امروز بهرهبرداری آموزشی از آن شروع شده است و در رویداد تیرماه نرمافزار آن را منتشر میکنیم.
صحرایی سپس با اشاره به اینکه «چارچوب ۲» دستور زبان فارسی را در سطح میانی و فوق میانی آموزش میدهد، بیان کرد: ویژگی دیگر این کتاب آن است که یک کتاب دستور زبان آموزشی ساده با عنوان «دستور ساده زبان فارسی» در کنار خود دارد که به طور جداگانه منتشر میشود.
او همچنین با اشاره به مجموعه کتابهای «شیراز» گفت: مجموعه آموزشی «شیراز» نیز جدیدترین مجموعه آموزشی بنیاد است که امروز از اجلد دوم آن رونمایی میشود و جلد سوم نیز در مرحله طراحی و صفحهآرایی است.
صحرایی سپس خاطرنشان کرد: ما چهار جلد این کتاب را باید در سال ۱۴۰۱ تحویل میدادیم که خوشبختانه امسال کل چهار جلد را تحویل خواهیم داد. این کتاب در ابتدا برای مدارس المهدی لبنان طراحی شد و بعد در جاهای مختلف به کار برده شد و ما آن را با استاندارد مرجع خودمان متناسبسازی کردیم. تمام تجربیات ما از کتابهای قبلی، در کتاب «شیراز» متبلور شده است و این کتاب برای پایه دوم در مدارس راهنمایی لبنان و فارسیآموزان سطح پیشمیانی طراحی شده است و کتاب اول را به استاد فقید سیداحمد لواسانی و این کتاب را نیز به ویکتور الکک، استاد فقید زبان فارسی تقدیم کردهایم.
او با اشاره به ویژگیهای بصری هریک از کتابها در پایان گفت: ما در جلد اول کتاب «شیراز» نزدیک به ۲۰۰ قطعه نقاشی و در جلد دوم نیز همین میزان را داریم که از خانم ولدی، طراح این کتاب قدردانی میکنیم.
در پایان این مراسم با حضور رئیس بنیاد سعدی و معاونانش از کتاب «چارچوب ۲» و «شیراز ۲» رونمایی شد.
انتهای پیام