علی خالق خواه در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اگر چه انسان ها به لحاظ خلقت هیچ فرقی با هم ندارند اما از دست دادن یک اندیشمند خیلی صدمات زیادی برای جامعه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در کشور سعی می کنند واکسن تولید کنند ولی به دلیل کمبود واکسن، اولویتبندیهایی در دریافت واکسن وجود دارد، اضافه کرد: افرادی از قبیل پزشکان، پرستاران و ... که مستقیما با این بیماری رودررو هستند باید در درجه اول واکسن را دریافت کنند و این امر طبیعی است و نیازی به بحث و بررسی ندارد اما در اولویتبندیهای دیگر محل بحث و بررسی وجود دارد.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: اگر در کشوری مشاهده میکنید سیستم آموزشی آن کشور در اولیتهای آخر نسبت به دریافت واکسن قرار میدهند بدانید که در آن کشور به آموزش توجه کافی نمیشود اما در هر کشوری که علم و آموزش اهمیتی نداشته باشد آن کشور محکوم به عقب ماندن است و آنجایی که اولویت مباحث دیگری است آن کشور به یقین در رقابت اقتصادی، علمی، فرهنگی و ... عقب خواهد ماند.
وی با بیان اینکه اهمیت دادن به آموزش عالی و توجه به علم را امروز در تولید واکسن کرونا به عینه دیدیم، تصریح کرد: آن کشورهایی که آموزش عالی پویا داشتند به راحتی توانستند به تولید واکسن کرونا اقدام کنند و واکسیناسیون در این کشورها تقریبا تمام شده است و در این کشورها آموزش وارد عرصه حضوری شده است.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به روزی که کرونا مهار شده و آموزش به روند طبیعی برگشته نیاز به واکسیناسیون احساس میشود، افزود: واکسیناسیون که در دنیا به ویژه در کشورهای پیشرفته در حال انجام است و به نظر می تواند این بیماری را مهار کند اگر چه تعدادی بر این باور هستند که بیماری به دلیل جهش امکان مهار شدن ندارد ولی با وجود این نمی توان به احتمالات توجه کرده و دست روی دست گذاشت.
خالق خواه ادامه داد: در این بحران مشاهدات نشان داد کشورهایی که در آموزش عالی و آموزش عمومی سرمایه گذاری کرده بودند و آگاهی مردم را بالا برده بودند توانستند به صورت نسبی بر کرونا فائق آیند اما کشورهایی همچون هند که هنوز آگاهی و فقر مردم اجازه درست اندیشیدن را از آنها گرفته است، در این میان بیشترین صدمات را دیدند.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: وقتی اعضای هیئت علمی آموزش عالی در بین مردم جامعه ای اهمیت نداشته باشند و با کوچکترین لطفی در حق اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، همه جامعه برآشفته شوند، نشان از این دارد که جامعه به علم و آموزش آن اهمیتی که باید را نمی دهند.
کرونا بحث «علم بهتر است یا ثروت» را پررنگ کرد
این استاد دانشگاه ادامه داد: در بحران کرونا موضوع کلاسیک «علم بهتر است یا ثروت؟» پررنگ شد و ما به عینه دیدیم که علم با تولید واکسن توانست هم جان انسان ها را نجات دهد و هم کشورهایی که علمِ تولید واکسن داشتند را صاحب ثروت کند، به عبارتی بهتر با علم می شود ثروت اندوخت اما با ثروت نمی شود علم اندوخت.
به گفته خالق خواه، علم اندوزی نیاز به اهمیت دادن به ساحت علم و ساحت اندیشمندان و دانشمندان دارد تا زمانی که جامعه ارزش علم را نداند امکان پیشرفت در آن جامعه وجود نخواهد داشت.
وی تشریح کرد: علم را باید مورد توجه قرار داد و به تبع آن باید هر کاری که برای تولید علم و توجه به آموزش باشد را انجام داد و جامعه را باید به سویی سوق داد که وقتی در مورد اندیشمندی هزینهای می شود همه جامعه آن را واجب بدانند نه اینکه در برابر آن مقاومت کنند.
وی با بیان اینکه کرونا یکی از معضلهای امروز جامعه بشری شده است، بیان کرد: طبعا این بیماری بسیاری از نهادها را از خانواده گرفته تا نهادهای اداری و تجاری تحت تاثیر قرار داده است.
فقدان آموزش اساتید و مدرسان برای تدریس مجازی
خالق خواه با بیان اینکه این بیماری ضررهای جبرانناپذیر و زیادی را به بشریت زده است، گفت: بسیاری از افراد زیانهای زیادی از جمله از دست دادن عزیزان، دچار شدن به افسردگی و اختلالات دیگر روانی و صدمات اجتماعی، اقتصادی و ... را تچربه کرده اند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه دانش آموزان زیادی به خاطر ماندن در خانه و امکان فعالیت و بازی نداشتن به اختلالات جسمی و روانی و ... مبتلا شدهاند، افزود: بیماری کرونا منجر به تعطیلی مدارس و از جمله آموزش عالی شده است، اگر چه مدارس با نرم افزار شاد و آموزش عالی با نرم افزارهای مختلفی سعی در آموزش مجازی کرده اند اما به نظر روند یاددهی و یادگیری آنگونه که باید و شاید به نحو احسن مثل آموزش حضوری روند طبیعی را طی نکرده است.
خالق خواه اظهار کرد: از دلایل این امر می توان به عدم آموزش کافی مدرسان و اساتید اشاره کرد و باید اذعان داشت هر تغییری در روند آموزش باید طراحی و نقشه از پیش تعیین شده داشته باشد.
وی ادامه داد: آموزش مجازیچجه در نهاد آموزش و پرورش و چه در نهاد آموزش عالی ایران آنگونه که باید طرح و نقشه از پیش تعیین شده نداشت و در این زمینه مشخص نشده بود که چگونه باید وارد این بحث و این نوع از آموزش شویم تا از این شیوه بهترین بهره را ببریم از آن جمله آموزشهای لازم را اعمال نکردند و نقشه از پیش تعیین شده و طراحی در برنامه درسی نداشتند.
عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی اظهار کرد: آموزش شیوه استفاده از نرم افزار یک بحث است و آموزش شیوه تدریس و استفاده از فنون تدریس به شیوه مجازی بحث دیگری است و محتواهای مجازی باید به شیوه دیگری ارائه شوند و این نیاز به آموزش دارد.
به گفته خالق خواه، به نظر می رسد در بحران کرونا آنگونه که باید آموزشهای لازم برای مدرسان و دانشجویان و خانواده ها وجود نداشته است و این مساله در نهاد آموزش و پرورش نیز به همین گونه خود را نشان میدهد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: تجربه آموزش مجازی اگر چه در ایران قبلا به این شکل گسترده وجود نداشت و بحران به وجود آمده منجر به ایجاد آن شد و اگر چه اشکالات زیادی بر این نحوه آموزش و مدیریت آن وارد است ولی باید این شیوه به صورت ترکیبی یعنی مجازی و حضوری در آینده نزدیک که بر بیماری فائق آمدیم، ادامه یابد.
انتهای پیام