به گزارش دانشجویان ایسنا، کسب و کارهای مختلف به دلیل نداشتن نقدینگی در مبادلات تجاری خود از خرید و فروش مدتدار و اصطلاحا نسیهای استفاده میکنند که چک یکی از ابزارهای بسیار رایج در ایران است و انجام چنین معاملاتی را میسر میکند. با وجود اینکه قانون چک در دفعات و مقاطع زمانی مختلفی اصلاح و بازنگری شده بود، اما بازهم مشکلاتی را برای فعالان اقتصادی به وجود آورده بود.
در ۱۳ آبان سال ۱۳۹۷ «قانون اصلاح قانون صدور چک» در ۱۱ ماده توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در ۲۳ آبان همان سال به تأیید شورای نگهبان قانون اساسی رسید. پس از تقریباً دو سال از تصویب قانون جدید چک ، بانک مرکزی در بخشنامهای صدور چک بانکی در وجه حامل، پشتنویسی و ظهرنویسی چک را بر اساس قانون جدید چک از ۲۱ آذر ۹۹ ممنوع اعلام و بیان کرد که هرگونه نقل و انتقال چک باید در سیستم یکپارچه بانک مرکزی (سامانه صیاد) به ثبت برسد. همچنین، از ۲۰ دی ۱۳۹۸ صادرکنندگان و دریافت کنندگان میتوانند به صورت اختیاری فرایندهای ثبت، تائید و انتقال چک را در سامانه صیاد از طریق اپلیکیشنهای موبایل مورد تایید بانک مرکزی انجام دهند.
کارگاه کاربردی «آشنایی با قوانین و مقررات جدید چک»، با ارائه دکتر نازیلا تقوی ـ مدرس دانشگاه، وکیل پایه یک دادگستری و عضو بنیاد ملی نخبگان، روز چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ماه ساعت ۱۹ الی ۲۱، به صورت آنلاین برگزار میشود.
علاقهمندان می توانند جهت شرکت در این برنامه به لینک https://www.skyroom.online/ch/arakuniversity/anjomanhoghoogh مراجعه کنند.
انتهای پیام