حمیدرضا مقیمی در خصوص وضعیت نانوایان استان به ایسنا گفت: حدود ۲۴۰۰ واحد خبازی در سطح استان گلستان وجود دارد که ۲۰ درصد آزادپز و مابقی دولتی هستند.
وی با اشاره به اینکه قوت اصلی نان در استان، بربری است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر نان دولتی با قیمت ۷۵۰ تومان و آزاد با قیمت ۱۵۰۰ تومان به فروش میرسد. هنوز قیمت نان در گلستان افزایش پیدا نکرده است. یکی از استانهای همجوار از امروز قیمت را افزایش داده است.
رئیس اتحادیه خبازان استان گلستان بیان کرد: اگر قیمت نان واقعیتر شود و نانوا مجبور نباشد از خیلی چیزها بزند تا پخت نان برایش صرفه اقتصادی داشته باشد، قطعاً نان باکیفیتتری در اختیار مردم قرار میگیرد.
مقیمی در خصوص گلایه مردم نسبت به کمبود نان، گفت: با افزایش قیمت اقلام خوراکی مانند برنج، ماکارونی و...، مصرف نان در بین مردم بیشتر شده و این مسئله یکی از دلایلی است که کمبود نان احساس میشود. یکی دیگر از دلایلی که شاید باعث این مسئله شده پایینتر بودن قیمت نان نسبت به خوراک دام و استفاده برخی از دامداران از نان برای خوراک دام است.
وی به موضوع ماندگاری نان نیز اشاره کرد و افزود: هر چه سبوس نان بیشتر باشد، ماندگاری آن کمتر است. با توجه به اینکه نان نوع ۱ (دولتی) سبوس بیشتری دارد و از طرف دیگر حالت رقابتی ندارد، کیفیتش پایینتر از نوع ۲ (آزادپز) است اما در مجموع کیفیت نان پخت شده در استان گلستان، جزو نانهای برتر در کشور محسوب میشود.
رئیس اتحادیه خبازان استان گلستان با بیان اینکه مشکل خاصی در تأمین آرد وجود ندارد، تصریح کرد: آرد نوع ۱ از محل گندم ۶۶۵ تومانی و آرد نوع ۲ از گندم ۹۰۰ تومانی تهیه میشود. آردی که در اختیار نانواییهای نوع ۲ قرار میگیرد سفیدتر، با سبوس کمتر و ماندگاری بیشتری است اما از نظر مرغوبیت، نوع ۱ بهتر است.
انتهای پیام