به گزارش ایسنا، نصرالله سجادی در نشست آنلاین با خبرنگاران آخرین وضعیت کاروان اعزامی ایران به المپیک توکیو را تشریح کرد. سجادی بیان کرد: از امروز تا آغاز المپیک ۷۲ روز فرصت داریم. جلسه ای هم دیروز با کمیته برگزاری بازی ها داشتیم که جلسه خوبی بود و بیشتر در مورد موضوعات ثبت نام کاروان و صدور آی دی کارت صحبت کردیم و اسامی همه افراد چک شد. بازی ها نسبت به دور قبل با پنج رشته بیشتر برگزار می شود.
سجادی در مورد دهکده بازی ها گفت: دوسال قبل بازدیدی از آن داشتیم و دهکده خوبی است و به صورت کامل تجهیز شده است و ۲۳ بلوک دارد که ظرفیت پذیرش ۱۷ هزار نفر را دارد.
*در ژاپن تست ۱۰ دقیقه ای از اعضای کاروان گرفته می شود
سجادی با اشاره به دستورالعمل جدید کمیته برگزاری بازی ها گفت: دستور العمل اخیری که تایید شده است این است که تمام شرکت کنندگان اعم از تیم های ورزشی و رسانه ها باید ۷۲ ساعت قبل از اعزام در کشور خود آزمایش بدهند و در فرودگاه توکیو نیز تست می گیرند و ۱۰ دقیقه بعد پاسخ می دهند. اگر کسی تستش مثبت شود، به مدت ۱۵ روز قرنطینه خواهد شد. بازدیدی هم از شهر وجود ندارد و در طول بازی ها هم به صورت تصادفی از افراد تست گرفته می شود.
* هنوز شانس هایی برای گرفتن سهمیه داریم
او در مورد شانس ایران برای گرفتن سهمیه بیشتر گفت: بسکتبال سه نفره شانس دارد. قایقرانی آب های آرام یک شانس دیگر دارد. کاراته هم مسابقات پاریس را پیش رو دارد و تکلیف یک سهمیه دیگر آنجا مشخص می شود. اردوها به صورت منظم در رشته های مختلف برگزار شده اند. به طور قطع هر چه به سمت جلو برویم، اردوها فشرده تر می شود و امیدوارم ورزشکاران ما با آمادگی کامل در المپیک شرکت کنند. نوبت دوم واکسیناسیون ورزشکاران انجام شد. چند نفری درگیر مسابقه بوده اند مثلا بخشی از تیم تیراندازی که برگردند انجام خواهد شد. امیدوارم تا بازی ها همه سلامت کامل را داشته باشند.
*در نوبت دوم واکسیناسیون دقت ها بیشتر شد
سرپرست کاروان ایران در المپیک توکیو در پاسخ به این پرسش که واکسیناسیون براساس چه شاخص هایی انجام شد، تصریح کرد: با توجه به مقدار واکسنی که در اختیار ما گذاشته شده بود، برای فدراسیون ها سهمیه بندی کردیم و اعلام کردیم افراد باید حتما ورزشکاران المپیکی و حریفان تمرینی و کسانی که در ارتباط با ورزشکاران هستند، باشند. لیست را به ما اعلام کردند و ما لیست را به وزارت ورزش ارائه کردیم. وزارت ورزش هم لیست را به فدراسیون پزشکی ورزشی ارائه کرد. اعتراض هایی در مورد برخی ها بود که فدراسیون ها معرفی کرده اند و در نوبت دوم دقت را مضاعف کردیم و مشکلی وجود نداشت.
*رونمایی از لباس کاروان در خرداد
او در مورد رونمایی از لباس کاروان ایران نیز تاکید کرد: لباس فرم ما برای مراسم رژه است. البته تا امروز اعلام کرده اند از هر کشور تنها ۱۰ نفر در مراسم حضور خواهند داشت. خرداد ماه رونمایی از لباس انجام میشود. اندازه گیری برای لباس گرمکن نیز از این هفته آغاز میشود و برای اولین بار این اتفاق میافتد تا اندازه خود ورزشکار باشد. در همان مراسم از لباس ورزشی هم رونمایی خواهد شد.
او در مورد انتشار لیست افرادی که واکسیناسیون شده اند، گفت: اگر وزارت ورزش و فدراسیون پزشکی ورزشی تشخیص بدهند، اعلام کنند و اسامی همه را دارند. در زمان واکسیناسیون نمایندگان وزارت بهداشت هم حضور داشتند.
*مصدومیت در ورزش عادی است
سجادی در مورد اینکه اوضاع کاروان خیلی خوب به نظر نمی رسد، تصریح کرد: مصدومیت در ورزش عادی است و حتی در المپیک هم ممکن است کسی مصدوم شود. مصدومیت زمانی نگران کننده است که ورزشکار به بازی ها نرسد. ما شش برابر ظرفیت نفر معرفی کرده ایم. البته تعدادی را در جلسه روز گذشته با کمیته برگزاری بازی ها کمتر کرده ایم. وجود یکی، دو مصدوم بین ۶۰ نفر عدد زیادی نیست.
*کارت همراه کاروان ما ۳۹ نفر است
سرپرست کاروان در مورد نهایی شدن کادر کاروان گفت: زمانی که اسامی نهایی را به کمیته برگزاری بازی ها اعلام کردیم، رسانه ای می کنیم و اسامی را در تیر ماه نهایی می کنیم. بیشتر از ۳۹ نفر هم بیشتر نمی توانیم همراه داشته باشیم و این با توجه به تعداد سهمیه های ما است.
*روسای فدراسیون ها سرپرست تیم ها هستند
سجادی در پاسخ به این پرسش که چرا روسای فدراسیون ها واکسن زده اند و شنیده شده است در والیبال داورزنی و مشاور او هم واکسن زده اند، تصریح کرد: سعی کردیم سرپرست تیم ها روسای فدراسیون ها باشند. در والیبال حداکثر شش نفر به عنوان همراه سهمیه می دهیم و فدراسیون نفرات را انتخاب می کند. در همه دوره ها رییس فدراسیونها حتما اعزام می شوند. پیشنهاد ما این بوده که اگر کسی می خواهد در بازی ها باشد اول در دهکده باشد دوم اینکه از همان سهمیه همراه استفاده کند. رشته ای مانند تنیس روی میز حداکثر دو سهمیه همراه دارد که یکی مربی است و دیگری را خود رییس فدراسیون تشخیص می دهد چه کسی برود. اگر تخلفی در مورد واکسن انجام گرفته است از فدراسیون پزشکی ورزشی سوال کنید و ما مسئولیتی نداشتیم و تنها اسامی را معرفی کردیم.
*وایلد کارت به ما تعلق نمی گیرد
او در مورد شانس ایران برای گرفتن وایلد کارت گفت: دستور العمل این است به کاروان هایی که هشت نفر کمتر هستند وایلد کارت می دهند و در هیچ رشته ای به ما وایلد کارت تعلق نمی گیرد. در برخی رشته ها خود فدراسیون های جهانی وایلد کارت می دهند که توصیه شده است آنجا هم به کشورهایی که تعداد اعضای کاروانشان کم است یا ورزشکار خانم ندارند، اهدا کنند و به ما تعلق نمی گیرد.
*بعد از بازی ها ارزیابی از عملکرد فدراسیون ها انجام می دهیم
سجادی در پاسخ به این پرسش که اگر فدراسیونی تعهد خود را در المپیک عملی نکند، قرار است برخوردی با آن فدراسیون انجام میگیرد، تاکید کرد: در ستاد بازی ها در مورد این بحث شد. با توجه به پیش بینی هایی که انجام شد، اعتبارات را بین فدراسیون ها توزیع کردیم و قطعا ارزیابی بعد از بازی ها می کنیم و در اختیار ستاد بازی ها قرار می دهیم و مسئولان تصمیم گیری میکنند.
*برگزاری کارگاه آموزشی برای ورزشکاران المپیکی
او در مورد سخت گیری کمیته بین المللی المپیک نسبت به اعتراض سیاسی و اینکه آیا آموزشی در این باره به ورزشکاران ایران داده شده است، گفت: شیوه نامه ای به کمیته ملی المپیک ارسال کرده اند و بلافاصله به فدراسیون ها ارسال می کنیم تا ورزشکاران خود را توجیه کنند و کارگاهی هم برای ورزشکاران المپیکی در اوایل تیر ماه برگزار می کنیم تا در خصوص موارد مختلف صحبت کنیم.
*فدراسیونی روانشناس معرفی نکرده است
سجادی در مورد اینکه شنیده است روانشناس از کاروان حذف شده است، تصریح کرد: از فدراسیون ها خواسته ایم کل کادرشان را در لیست بلند معرفی کنند و کسی روانشناس معرفی نکرده است. البته یادگیری مهارت مقابله با ترس و اضطراب باید از قبل آموزش داده شود و مثل پزشک نیست که در همان لحظه بتواند کاری انجام دهد.
* در چهار تا پنج رشته شانس مدال داریم
او در پاسخ به این پرسش که ارزیابی کلی از جایگاه کاروان ایران در المپیک توکیو نسبت به دوره قبل چیست، گفت: ارزیابی حتما باید توسط فدراسیون ها انجام شود و هر چه رو به جلو برویم و کسب سهمیه مشخص تر شود، فدراسیون ها بهتر می توانند نظر بدهند و مسئولیت بر عهده آنها است. اما در ارزیابی کلی کشتی، تکواندو، کاراته و شمشیربازی شانس مدال دارند و احتمال دارد مدال بگیرند.
*خود فدراسیون ها بگویند چرا عقب نشینی کرده اند
سجادی در پاسخ به این پرسش که چرا هر چه به المپیک نزدیکتر میشویم فدراسیون از گرفتن مدال عقب نشینی می کنند، گفت: از خود فدراسیونها بپرسید چرا عقب نشینی می کنند و دلیل این کارشان چیست.
او در مورد اینکه کمیته بین المللی المپیک هم اعلام کرده است قرار است برای ورزشکاران واکسن بزنند، تصریح کرد: ما واکسیناسیون را انجام دادیم پس نیازی به آن واکسن نداریم.
*شرایط در ژاپن تحت کنترل است
سجادی در مورد اینکه سفر باخ به ژاپن به تعویق افتاد و در این شرایط چگونه قرار است المپیک برگزار شود، گفت: خود باخ می داند چه زمانی باید برود. دیروز یکی از سوالاتمان از کمیته برگزاری بازی ها این بود که شرایط را چطور می بینند و پاسخ دادند که شرایط کاملا تحت کنترل است و جای نگرانی است و تا امروز بنا براین است که المپیک حتما برگزار شود.
*بعید است دو سهمیه در روئینگ بدهند
سجادی در پاسخ به این پرسش که امکان اینکه قایقرانی دو سهمیه در روئینگ بگیرد، وجود دارد، گفت: این درخواستی است که از طرف ایران مطرح شده است و فدراسیون جهانی براساس ضوابط خود تصمیم می گیرد و به نظرم بعید است این کار انجام شود. فقط ممکن است در لیست انتظار قراردهند که این هم بعید است.
*امیدوارم حدادی مداوا شود و در بازی ها شرکت کند
سرپرست کاروان در پاسخ به این پرسش که نظارتی بر آماده سازی ورزشکاران المپیکی انجامی شود و چرا احسان حدادی باوجود هزینه های هنگفتی که برایش شد، الان میگوید مصدوم بوده است، تصریح کرد: برنامه ریزی برای اردوها و مسابقات تدارکاتی کاملا بر عهده فدراسیون ها است. کمیته ملی المپیک نظارت کلی انجام می دهد. کسی که به عنوان ورزشکار اعزامی به المپیک انتخاب می شود قطعا انگیزه زیادی دارد تا در المپیک خوب ظاهر شود. آسیب دیدگی برای هر کسی می تواند پیش آید و برای حدادی هم پیش آمده است و امیدوارم حدادی مداوا شود و در بازی ها شرکت کند.
*تیم های ایران 24 ساعت بعد از پایان مسابقه برمی گردند
او در مورد برنامه پروازی کاروان گفت: حدود 9 گروه پرواز رفت و 11 گروه پرواز برگشت داریم. دیروز در جلسه با کمیته برگزاری بازی ها تاکید شد که هر رشته ورزشی حداکثر پنج روز زودتر پذیرش میشود و 48 ساعت بعد از پایان مسابقه هم ترخیص می شوند. کمیته برگزاری بازی ها 90 درصد برنامه پروازی کاروان ما را پذیرفت. یکی، دو رشته خواسته بودند که زودتر به ژاپن بروند اما امکانش نیست. برای ایران بازگشت همه رشته ها از المپیک هم 24 ساعت بعد از پایان مسابقاتشان است چون کاری ندارند که در ژاپن بمانند.
IOC واکسن زدن را الزامی نکرده است
سجادی در مورد اینکه 5 لژیونر والیبال مرحله اول واکسن را نزدهاند به همین دلیل نتوانستهاند در مرحله دوم هم واکسن بزنند گفت: باید ببینیم بچههایی که بیرون ماندهاند جای دیگر واکسن زدهاند یا خیر. من با دکتر نوروزی صحبت کردم. آنها زمانهایی را تعیین خواهند کرد به همین دلیل لژیونرها هم واکسینه خواهند شد. ما 72 روز فرصت داریم ضمن اینکه IOC زدن واکسن را الزامی نکرده است.
انتهای پیام