به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری سیانان، ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا به ارتش افغانستان اشاره کرد که تعدادش بیش از ۳۰۰ هزار تن است و" اکنون چند سالی است که این نبرد را رهبری میکند" و آن را عنصر حیاتی در تعیین آینده این کشور بعد از آنکه رسما خروج نهایی آمریکا آغاز شود، دانست.
ژنرال میلی گفت: در یک طرف شما یک سری نتایج احتمالا بد و بسیار دراماتیک دارید و از طرف دیگر با ارتشی مواجه هستید که منسجم است و یک دولت که در کنار یکدیگر قرار دارند. اینکه در نهایت کدام یک از این گزینهها به واقعیت تبدیل میشوند، واقعا نمیدانیم و باید صبر کنیم و ببینیم اوضاع در تابستان چطور پیش میرود. متغیرهای زیادی در این رابطه وجود دارد و ۱۰۰ درصد قابل پیشبینی نیست.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا شنبه در جمع گروه کوچکی از خبرنگاران حین بازگشت از هاوایی گفت، واشنگتن یک سری حمایت اطلاعاتی محدود و حملات هوایی محدود ارائه خواهد داد اما نیروهای امنیتی افغان با استقلال فزایندهای عمل میکنند، با اینکه به شدت برای پشتیبانی، تعمیر و نگهداری و دیگر موارد به پیمانکاران آمریکایی اتکا دارند.
ژنرال میلی خروج آخرین نیروهای آمریکایی را به عنوان ادامه فرایندی توصیف کرد که برای یک دهه در جریان بوده است، نه یک تصمیم جداگانه. اوج نیروهای آمریکایی در سال ۲۰۱۱ بود که تقریبا ۱۰۰ هزار نیرو در افغانستان حضور داشتند. به گفته میلی، کاهش استراتژیک اندکی پس از آن آغاز شد.
او گفت: این یک مسیر طولانی بوده است و ما عامدانه وظایف و مسوولیتها را در آن زمان به نیروهای امنیتی افغانستان واگذار کردیم. این روند مدتی است ادامه دارد. این صرفا فاز پایانی است. خروج نهایی در دست انجام است و این احتمال وجود دارد که پیش از یازده سپتامبر تکمیل شود. این چشمانداز وجود دارد. جدول زمانی سپتامبر برای آن است که دیرتر از آن نشود. میشود کارها زودتر انجام شود. ما عملیاتهایی را انجام خواهیم داد که هماهنگ، منظم و حافظ نیرو باشد و این کار را به شکلی مسوولانه انجام میدهیم. این کار را به سریعترین شکل ممکن صورت میدهیم. اما سرعت کار ما باید به نحو مسوولانه، هماهنگ و منظم با متحدانمان در ناتو هم باشد.
مارک میلی افزود: متغیرهایی وجود دارد که مهم هستند و در حال حاضر نمیخواهم که تاریخ دقیقی به شما بدهم اما رئیسجمهور چشماندازی دیده است و ما اطمینان داریم که بتوانیم به آن اهداف دست پیدا کنیم. با توجه به اینکه حداکثر چهار ماه و نیم تا خروج کامل زمان هست، آمریکا روی پیگیری یک پایان مذاکرهشده برای این درگیری تمرکز دارد. ما و دولت آمریکا همچنان به دنبال یک نتیجه مذاکرهشده هستیم و باید اینطور شود. این به نفع مردم افغان، دولت کنونی کابل یا طالبان نیست که این مساله به یک جنگ داخلی مهیب تبدیل شود. این به نفع هیچکس نیست. یک پایان مسوولانه برای این درگیری در افغانستان، بهترین حالت آن از طریق یک نتیجه مذاکره شده است و این هنوز یکی از تلاشهای دولت آمریکاست که میان طرفهای درگیر میانجیگری کند.
انتهای پیام