دکتر ارتین کمالی در گفت وگو با ایسنا، تاکید کرد: از خانواده ها انتظار می رود برای پیشگیری از حادثه غرق شدگی نکات ایمنی را رعایت کنند و این نکات را به فرزندان خود نیز آموزش دهند.
وی افزود: روز گذشته -جمعه ۱۰ اردیبهشت ماه سال جاری- پسر بچه ۱۰ ساله ای هنگام بازی کنار استخر باغ در روستای «سید شهاب» تویسرکان به داخل استخر افتاد و جان خود را از دست داد.
کمالی در مورد این حادثه توضیح داد: خواهر و برادری در حال بازی در داخل یک خانه باغ بودند که بر اثر بی احتیاطی هر دو آنها داخل استخر سقوط کردند که اعضای خانواده پس از متوجه شدن این موضوع موفق به نجات جان دختر بچه شدند اما فرزند پسر جان خود را از دست داد.
وی تشریح کرد: غرق شدگی زمانی اتفاق میافتد که مجاری تنفسی به وسیله هر نوع مایعی مسدود شود یا مایعی به داخل ریه و حبابچههای آن راه پیدا کند، همچنین قطع تنفس و کمبود اکسیژن اصلیترین علت مرگ در اثر غرقشدگی است.
کمالی ادامه داد: هنگام شنا کردن یا بازی در آب عواملی مانند خستگی و ضعف، آشنا نبودن به محیط و آبهای عمیق، مهارت نداشتن در شنا، تشنج و توقف بیش از حد مجاز در زیر آب باعث میشود که فرد برای تنفس به راحتی به سطح آب نیاید و غرق شدگی اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه هنگام غرق شدگی فرد به علت کمبود اکسیژن دچار استرس و هراس میشود و به طور غیرطبیعی برای نجات جان خود تقلا میکند، اضافه کرد: نخستین و حیاتیترین کار برای نجات یک فرد در حال غرق، خارج کردن هر چه سریعتر او از آب است.
کمالی در پایان گفت: در ادامه پس از این کار حتی اگر فرد به نظر شرایط عادی داشته باشد باید به اورژانس منتقل شود همچنین افزایش ضربان قلب و تنفس، اضطراب و کاهش هوشیاری از جمله علائمی است که اغلب پس از نجات فرد به وجود میآید که باید آنها را کنترل کرد.
انتهای پیام