فردین مرادزاده در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: فاجعه خُشکسالی، قحطی، سیلهای مخرب و سایر بلایای طبیعی در بیشتر نقاط دنیا در شکل حاد خود بدون اینکه اهمیت مناسب اقتصادی ـ اجتماعی نادیده گرفته شود، اغلب مستقیماً در رابطه با مسائل اکولوژیکی خود آشکار میکند.
وی ادامه داد: ایران به علت وجود شرایط نامساعد طبیعی از یک سو و رابطه ناسالم انسانی با طبیعت از سوی دیگر باعث شده بهرهبرداری بیشتر از توان سرزمین و استفادههای ظالمانه، طبیعت و سرزمن خود را در اثر انواع فعالیتهای تخریبگرایانه به نابوی بکشند.
مرادزاده افزود: لرستان با توجه به موقعیت جغرافیایی و اکولوژیکی مناسب از پوشش گیاهی خوب و مطلوبتری نسبت به بسیاری از مناطق کشور برخوردار است، به همین دلیل تاکنون با وجود گستردگی دامنه تخریب، امحاء پوشش گیاهی، فرسایش خاک، هدر رفت آب و ... تخریب عرصههای طبیعی به صورت جدی و ملموس به نظر نرسیده است.
این کارشناسارشد مهندسی منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تأکید کرد: در صورت ادامه تخریب جنگل، تخریب طبیعت در روند دگدگونیهای عمیق و گسترده، محیط نمیتواند همیشه مصون از آسیبهای باقی بماند و همچنان خدمات اکوسیستمی خود را ارائه کند.
وی افزود: در دهههای اخیر تغییر فرم رویشی جنگلهای لرستان از شکل پرورشی دانهزاد به شاخهزاد، فقر و تخریب خاک، رسوبگذاری در پشت سدهای مخزنی، زیر حوزههای آبریز استان، انقراض و در معرض خطر بودن بسیاری از گونههای گیاهی و جانوری به علت تخریب برد اکولوژیکی آنها و ... از این دسته تغییرات به وجود آمده است.
مرادزاده تصریح کرد: در عین حال به دلیل داشتن قابلیتهای بالقوه در سطح استان در صورت برنامهریزی صحیح نیز میتوان بسیاری از معضلات پیش آمده و پیش روی زیست محیطی و اقتصادی را در عرصه محیط طبیعی استان برطرف کرد.
این کارشناسارشد مهندسی منابع طبیعی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان ادامه داد: از عمدهترین عوامل جنگلزدایی در سطح استان میتوان به قطع درختان و تخریب اراضی جنگلی به منظور استفاده جهت کشاورزی، تخریب جنگل به منظور تهیه سوخت و زغالگیری، تخریب در اثر چرای دام، سیستم ضعیف مدیریت جنگل، آتش سوزی عمدی و غیرعمدی و ... اشاره کرد.
انتهای پیام