انتقاد پکن از "بی‌بی‌سی" و گزارشگرش

به دنبال ظاهراً "متواری شدن" یکی از خبرنگاران بی‌بی‌سی- که از سوی چین متهم به گزارشگری قلابی درباره سین‌کیانگ و هنگ‌کنگ است- به تایوان بدون اطلاع قبلی به مقامات چین، پکن بار دیگر به این رسانه حمله و از آن انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری راشا تودی، "هوآ چونی‌ینگ"، سخنگوی وزارت خارجه چین ضمن صحبت در نشست مطبوعاتی، از رفتار بی‌بی‌سی و خبرنگار آن "جان سودوُرث" (شا لی) انتقاد کرد.

وی ضمن تأیید اخبار پیشین گلوبال تایمز مبنی بر درخواست پناهندگی سودوُرث به تایوان، خاطرنشان کرد: می‌خواهم بار دیگر اعلام کنم که به تازگی متوجه شدیم شا لی بدون خداحافظی رفته و من نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده است. وی به شکل غیرعادی کشور را ترک کرده و تشریفاتی را که یک شهروند خبرنگار خارجی باید پیش از ترک سمت نسبت به آن‌ها اقدام کند، انجام نداده است.

سودوُرث، خبرنگار بی‌بی‌سی که مدت ۹ سال است درباره مسائل چین به گزارشگری می‌پردازد، به تایوان نقل‌مکان کرده و می‌گوید گزارشگری او و تیمش با وجود فشار وارده از سمت چین، غیرممکن است. بی‌بی‌سی در بیانیه‌ای اعلام کرد: این گزارشگر به افشای حقایقی پرداخته که مقامات چینی نمی‌خواهند جهان از آن‌ها مطلع شود.

سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار کرد مردم در سین‌کیانگ برنامه دارند از این روزنامه‌نگار و بی‌بی‌سی به خاطر افترا به این منطقه، شکایت کنند و افزود این اقدام ارتباطی با دولت در پکن ندارد.

اوایل سال ۲۰۲۱، پس از لغو مجوز شبکه خبری تلویزیون کابلی CGTN در بریتانیا، پکن نیز پخش بی‌بی‌سی در چین را با وجود آنکه دسترسی به آن تنها در مکان‌های خاص نظیر هتل‌ها ممکن بود، ممنوع کرد.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۲ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400011204428
  • خبرنگار : 71605