کشاورزان زعفران‌کار بخوانند

قیمت‌ها متعددی برای خرید حمایتی زعفران اعلام شده و حال این سوال برای برخی کشاورزان پیش آمده که دقیقا قیمت خرید حمایتی زعفران چقدر است؟

به گزارش ایسنا، انتشار اخبار متعدد در رابطه با قیمت خرید حمایتی زعفران در رسانه‌ها بسیاری از کشاورزان را سردرگم کرده و برخی از آنها به ایسنا می‌گویند که این قیمت‌های متفاوت فضا را برای سو استفاده دلالان باز کرده و این دلالان تلاش می‌کنند تا با قیمت‌های کمتر زعفران جدید را از آنها خریداری کنند. اما سوال اینجاست که قیمت خرید زعفران دقیقا چقدر اعلام شده است؟

بنابر اعلام سازمان تعاون روستایی به ایسنا در ۱۷ آبان‌ماه، قیمت هر کیلو زعفران نگین ۴۱ میلیون و ۳۵۰  هزار تومان، زعفران شبه نگین ۳۳ میلیون تومان، پوشال مرغوب کیلویی ۳۲ میلیون تومان، پوشال معمولی ۳۱ میلیون تومان و دسته پیچ نیز ۲۵ میلیون تومان توسط شورای قیمت گذاری تعیین شده است.

گفتنی است که مراکز خرید در شهرستان‌های زعفران‌کار مشخص شده است. کشاورزان بعد از اخذ معرفی‌نامه یا گواهی تولید از جهادکشاورزی محصول خود را به مراکز خرید برده و معاینه فنی و ظاهری توسط کارشناسان صورت می‌گیرد. اگر زعفران برای سال قبل باشد مرجوع می‌شود و اگر برای سال جدید باشد و استانداردهای لازم را داشته باشد تحویل گرفته می شود. سپس این زعفران‌ها نمونه‌برداری شده و نمونه به آزمایشگاه ارسال و بعد از اعلام نتایج آزمایشگاه، وارد جدول کیفی می‌شوند تا دقیقا مشخص شود چه کیفیتی دارند و در نهایت قیمت آنها تعیین می‌شود.

همچنین خرید به این صورت است که وقتی کشاورز زعفران خود را به سازمان تحویل داد سازمان تعاون روستایی تا سه ماه زعفران را نزد خود امانت نگه‌ می‌دارد. یعنی زعفران متعلق به کشاورز است. برای جبران هزینه‌های کشاورز ۳۰ درصد پول زعفران ابتدا خرید پرداخت می‌شود و ۷۰ درصد مابقی نیز بعد از انقضای سه ماه و قطعی شدن معامله پرداخت خواهد شد. کشاورز سه ماه فرصت دارد تا اگر قیمت زعفران بالاتر رفت آن را پس بگیرد و بالاتر بفروشد. بعد از سه ماه کل پول پرداخت خواهد شد و زعفران برای سازمان تعاون روستایی می‌شود.

معاون بازرگانی سازمان تعاون روستایی نیز در این رابطه به ایسنا گفت که طرح خرید حمایتی زعفران با ابلاغ وزیر جهادکشاورزی توسط سازمان تعاون روستایی در حال انجام است. قیمت‌ها نیز قیمت مصوب قبلی بوده و تغییری نکرده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱ آذر ۱۴۰۱ / ۰۱:۴۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 00062094465
  • خبرنگار : 71553

برچسب‌ها