فردین آقابزرگی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به روند شاخص کل با معیار هموزن اظهار کرد: شاخص کل با معیار هموزن به آستانه ۴۱۱ هزار واحد رسیده است اما شاخص کل روندی منفی دارد که این روند متاثر از شرکتهای تاثیرگذای از جمله گروه فولاد، گروه پتروشیمی و پالایشی و... است.
وی ادامه داد: این نشان دهنده رکودی است که بخش عمده آن به وضعیت اقتصاد کشور و شاخصهای نرخ بهره، انتشار اوراق، و... برمی گردد. از سوی دیگر برخی ناسازگاریهایی در حوزه اقتصاد وجود دارد که هضم ان برای بازار سرمایه دشوار است. کم کم فضایی درحال شکلگیری است که علیرغم حجم نقدینگی بیش از ۵۱۰۰ هزارمیلیارد تومانی، تک تک بنگاههای اقتصادی از جمله بازار سرمایه نیاز به نقدینگی دارند.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: از طرف دیگر بخش کوچکی از وضعیت بازار سرمایه به اوضاع برجام مرتبط شده است. این موضوع روی اقتصاد و بازار سرمایه سایه سنگینی انداخته است اما به نظر من فعالان بازار سرمایه بیش از اندازه این موضوع را بزرگ کردهاند؛ به طوریکه اگر اخبار مثبت از برجام به گوش برسد، بازار شاداب میشود اما اگر اخبار منفی باشد، بازار به حالت رکود می افتد.
آقابزرگی با اشاره به وضعیت بازار سرمایه در سال ۱۳۹۹ ابراز کرد: از نظر من به دلیل جلوگیری از وقایعی مانند سال ۱۳۹۹ شاخصهای بورس به ترتیبی اداره و کنترل میشوند که تازه واردها به این جمع بندی برسند که بورس مناسب آنها نیست و از بازار خارج شوند.
انتهای پیام