آشنایی با انواع قطعات روی برد

علی‌رغم زندگی در دنیایی مملو از وسایل الکترونیکی، الکترونیک هنوز پرده‌ای از رمز و راز را حفظ کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از مجتمع فنی پایتخت، مکانیسم‌های کاری پروژه‌های الکترونیکی بسیار انتزاعی به نظر می‌رسند، زیرا چگونگی کارکرد قطعات الکترونیکی روی برد را نمی‌توان همچون قطعات مکانیکی از جمله چرخ دنده‌ها، شفت‌ها و موارد مشابه به چشم دید.

اجزای موجود روی برد مدار چاپی

ما 15 قطعه الکترونیکی پرکاربرد نصب شده روی بردهای مدار چاپی را معرفی خواهیم کرد.

مقاومت

مقاومت‌ها یکی از رایج ترین اجزای مورد استفاده در PCB ها هستند و البته ساده ترین اجزاء برای درک هستند. عملکرد آنها مقاومت در برابر جریان جریان با اتلاف نیروی الکتریکی به عنوان گرما است.

خازن

خازن ها متداول‌ترین جزء بعدی هستند که روی PCB پیدا می‌کنید و معمولاً از مقاومت ها بیشتر هستند. وظیفه خازن‌ها نگهداری موقت بار الکتریکی است و هر زمان که در جای دیگری از مدار به نیروی بیشتری نیاز باشد، آن را آزاد می کنند.

سلف

سلف ها به همراه مقاومت ها و خازن ها آخرین جزء در خانواده اجزای غیر فعال خطی هستند. مانند خازن ها، آنها نیز انرژی را ذخیره می کنند، اما به جای ذخیره انرژی الکترواستاتیک، سلف ها انرژی را به شکل یک میدان مغناطیسی ذخیره می کنند که زمانی که جریان از آنها عبور می کند، این میدان ایجاد می شود. ساده ترین سلف یک سیم پیچ است.

پتانسیومتر

پتانسیومترها نوعی مقاومت متغیر هستند و معمولاً در انواع چرخشی و خطی موجود می باشند. با چرخاندن دستگیره یک پتانسیومتر دوار، با جابجایی تماس لغزنده روی یک مقاومت نیم دایره، مقاومت تغییر می کند. یک مثال کلاسیک از پتانسیومترهای چرخشی، کنترل کننده صدا در رادیوها است که در آن پتانسیومتر چرخشی، میزان جریان به تقویت کننده را کنترل می کند. پتانسیومتر خطی نیز مشابه چرخشی است، با این تفاوت که مقاومت با حرکت خطی کنتاکت لغزنده روی مقاومت تغییر می کند. زمانی که نیاز به تنظیم دقیق در این زمینه باشد، عالی هستند.

ترانسفورماتور

وظیفه ترانسفورماتورها انتقال انرژی الکتریکی از مداری به مدار دیگر با افزایش یا کاهش ولتاژ است. می توان گفت ولتاژ در حال "تبدیل" است. مشابه سلف ها، آنها از یک هسته آهنی نرم با حداقل دو سیم پیچ سیم در اطراف آن تشکیل شده اند - سیم پیچ اولیه، برای مدار اول یا منبع، و سیم پیچ ثانویه برای مداری که انرژی به آن منتقل می شود.

دیود

دیود بسیار شبیه یک خیابان یک طرفه، وسیله ای است که اجازه می دهد جریان تنها در یک جهت، از آند (+) به کاتد (-) جریان یابد. این کار را با داشتن مقاومت صفر در یک جهت و مقاومت بالا در جهت دیگر انجام می دهد. از این ویژگی می توان برای جلوگیری از جریان در جهت اشتباه استفاده کرد که گاهی می تواند باعث آسیب شود.

ترانزیستور

ترانزیستورها بلوک های اساسی ساختمان الکترونیک مدرن در نظر گرفته می شوند. ممکن است چندین میلیارد در یک تراشه آی سی پیدا شود. اما ترانزیستورها به سادگی تقویت کننده ها و کلیدهای الکترونیکی هستند. آنها در انواع مختلفی وجود دارند که ترانزیستور دوقطبی رایج ترین نوع آن است. آنها را می توان بیشتر به نسخه های NPN و PNP دسته بندی کرد.

یکسو کننده کنترل شده با سیلیکون یا تریستور (SCR)

یکسو کننده های کنترل شده سیلیکونی (SCR) که به عنوان تریستور نیز شناخته می شوند، مشابه ترانزیستورها و دیودها هستند. در واقع، آنها اساساً دو ترانزیستور هستند که با هم کار می کنند.

آی سی (IC)

آی سی ها یا مدارهای مجتمع، مدارها و اجزایی هستند که روی ویفرهایی از مواد نیمه هادی کوچک شده اند. تعداد زیاد اجزایی که می‌ توان روی یک تراشه قرار داد، همان چیزی است که باعث پیدایش اولین ماشین‌ حساب‌ ها و اکنون کامپیوترهای قدرتمند از تلفن ‌های هوشمند گرفته تا ابررایانه ‌ها شد. آنها معمولا به عنوان مغز یک مدار گسترده تر عمل می کنند.

اسیلاتورهای کریستالی

نوسانگرهای کریستالی، کلاک را در بسیاری از مدارها فراهم می کنند که به عناصر زمان بندی دقیق و پایدار نیاز دارند. آنها یک سیگنال الکترونیکی دوره ای را با ایجاد نوسان فیزیکی یک ماده پیزوالکتریک، کریستال، تولید می نمایند، از این رو این نام را به خود اختصاص می دهد.

سوئیچ و رله

سوئیچ یک جزء اساسی است که به راحتی نادیده گرفته می شود، به سادگی یک دکمه پاور برای کنترل جریان در مدار، با سوئیچینگ بین مدار باز یا بسته است. آنها از نظر ظاهری کاملاً متفاوت هستند و می توانند در انواع مختلف از جمله لغزنده، چرخشی، دکمه فشاری، اهرم، ضامن، سوئیچ کلید و... موجود باشند.

سنسور

سنسورها وسایلی هستند که وظیفه آنها تشخیص تغییرات در شرایط محیطی و تولید سیگنال الکتریکی مربوط به آن که به سایر قطعات الکترونیکی موجود در مدار ارسال می شود. حسگرها انرژی یک پدیده فیزیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند و بنابراین در واقع مبدل هستند (انرژی را از شکلی به شکل دیگر تبدیل می کنند).

سخن آخر

اکنون که برخی از اجزای الکترونیکی اولیه را می‌ شناسید، سعی کنید پروژه الکترونیکی خود را بسازید! به جای شروع با یک پروژه پیچیده که دارای عملکردی جذاب است، به سراغ چند پروژه ساده بروید. شما می توانید با شرکت در دوره آموزش تعمیرات برد مجتمع فنی پایتخت آموزش های لازم در این حوزه را به صورت تخصصی پشت سر گذاشته و آماده ورود به بازار کار گردید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • یکشنبه/ ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ / ۱۷:۰۶
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 00061941838
  • خبرنگار : 30188