عضو کمیسیون کشاورزی:

کشور با بحران مدیریت آب روبرو است

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در کشور علاوه بر مشکل کم‌آبی با بحران در مدیریت آب نیز روبرو هستیم، گفت: این مسئله بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور را تهدید می‌کند، بحث امنیت غذایی با امنیت ملی نیز گره خورده است، بنابراین باید در سیاست‌ها باید بازنگری صورت بگیرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین امیرقلی جعفری ۱۴ آبان‌ماه در نشست پایانی سفر کمیسیون کشاورزی به چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در سفر کمیسیون کشاورزی، آب، منابع‌طبیعی و محیط‌زیست به استان‌ها یک تصویر واقعی از مسائل محیط‌زیست، آب و کشاورزی ارائه می‌شود، اظهار کرد: امیدواریم سفر اعضای کمیسیون کشاورزی به چهارمحال و بختیاری منشا خیر و برکات باشد.

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر در یک جنگ تمام عیار قرار داریم، گفت: این جنگ سفره و معیشت مردم را مورد هدف قرار داده است، در این جنگ نابرابر برخی سومدیریت‌ها نیز چالش‌های بسیاری را ایجاد کرده است.

وی با اشاره به اینکه در کشور علاوه بر مشکل کم‌آبی با بحران در مدیریت آب نیز روبرو هستیم، عنوان کرد: این مسئله بخش کشاورزی و امنیت غذایی کشور را تهدید می‌کند، بحث امنیت غذایی با امنیت ملی نیز گره خورده است، بنابراین باید در سیاست‌ها باید بازنگری صورت بگیرد.

جعفری افزود: در روزگارانی در چهارمحال و بختیاری ۱۲ درصد آب کشور تولید می‌شد، اما امروز این ظرفیت تبدیل به بزرگترین تهدید برای استان شده است، بزرگترین سرمایه‌گذاری‌ها در این استان برای انتقال آب بوده و هیچ طرح پایداری برای تامین آب شرب در این استان نداشتیم.

نماینده مردم بروجن در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پروژه آبرسانی بن- بروجن، توضیح داد: این پروژه قرار است آب شرب نیمی از جمعیت این استان را تامین کند، اما اجرای آن با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده است، این پروژه ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، اگر این پروژه به سرانجام نرسد، قطعا برای تامین آب شرب مردم در آینده‌ای نزدیک با مشکل مواجه می‌شویم.

وی در ادامه در خصوص وضعیت آب شرب بروجن، یادآور شد: آب شهر بروجن با ۲۷ حلقه چاه تامین می‌شود، اگر یک حلقه چاه از مدار خارج شود در این شهر فاجعه رخ می‌دهد، در آب شرب بروجن نیترات وجود دارد و سلامتی مردم را به خطر می‌اندازد.

جعفری بیان کرد: نرخ بیکاری در چهارمحال و بختیاری نسبت به سایر استان‌های کشور بالاتر است، مسئله کمبود آب این معضل را تشدید می‌کند، شهرستان بروجن ۱۲۰ میلیون متر مکعب کسری آب دارد، وزارت نیرو ۲۷ سال قبل دشت‌های شهرستان بروجن را ممنوعه اعلام کرده است، اما چاره‌ای برای احیای دشت‌ها اندیشیده نشده است.

نماینده شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ۹۰ درصد قنوات این شهرستان خشک شده، راه نجات کشاورزی ایران احداث گلخانه است، متاسفانه چهارمحال و بختیاری سردسیر بوده و برای گلخانه‌ها نیازمند تامین گاز هستیم، قیمت گاز چهار برابر شده، بنابراین احداث گلخانه به‌صرفه نیست و هزینه بالایی دارد.

وی در پایان با اشاره به اهمیت آبخیزداری، بیان کرد: بارندگی در زمان کوتاهی از چهارمحال و بختیاری خارج می‌شود، همچنین نرخ فرسایش خاک در این استان بالا است، بنابراین باید به سمت آبخیزداری حرکت کنیم.

شبکه آبرسانی بروجن بسیار فرسوده است

در ادامه جلسه مسعود ملکی- فرماندار بروجن با اشاره به گلایه تولیدکنندگان در بخش کشاورزی، اظهار کرد: تولید برای کشاورزان و دامپروران به‌صرفه نیست و اگر وضعیت اصلاح نشود، تولیدکنندگان نمی‌توانند به تولید ادامه دهند.

وی با بیان اینکه مشکل کم‌آبی در شهرستان بروجن جدی است، گفت: برای گذر از بحران در شرایط فعلی نیازمند احداث شش حلقه چاه هستیم، شبکه آبرسانی بروجن بسیار فرسوده است و باعث هدررفت آب می‌شود، باید سالانه حدود ۱۰ کیلومتر از این شبکه اصلاح شود. 

ملکی گفت: اتمام پروژه آبرسانی بن- بروجن یکی از مهم‌ترین مطالبات مردم چهارمحال و بختیاری است، برای حل مشکل آب شرب نیمی از مردم استان باید این پروژه هر چه سریعتر به اتمام برسد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۴ آبان ۱۴۰۰ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 00061808084
  • خبرنگار :