شیر سنگی، یا «بردشیر»، تندیسهایی از جنس سنگ هستند که در گذشته توسط سنگ تراشهای ایل بختیاری در استانهای چهارمحال و بختیاری و شمال خوزستان به شکل شیر تراشیده میشدند و به نشانهٔ شجاعت، دلاوری و ویژگیهایی چون هنرمندی در شکار و تیراندازی در جنگ و مهارت در سوارکاری، بر آرامگاه بزرگان قوم خود قرار میدادند. هنوز هم در مناطق بختیاری نشین شیرهای سنگی برای گذاشتن بر سر قبرها میسازند. اما دیگر این شیرها شبیه بردشیرها نیستند. شیرسنگیهای جدید از جنس گرانیت و مرمر و سنگهای آهنگی صنعتی تراشیده میشوند و طرحشان شبیه شیرهای رومی-فرنگی است.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
۱۳۹۹-۰۲-۰۹ ۲۲:۱۸
سلام. اگر یکم بیشتر تحقیق کنید متوجه میشید که شیرهای سنگی رو سنگ تراشهای ایل بختیاری نمیتراشیدن. سنگ تراشی شغل اصلی مردم شهری از شهرهای استان چهارمحال و بختیاریه به نام هفشجان. و هم اکنون هم تمام شیرهای سنگی توسط سنگ تراشهای این شهر و از سنگ کوهی به نام بُزلر تراشیده میشن.
۱۴۰۲-۱۰-۱۶ ۱۶:۰۱
شیر سنگی،نمادی از شجاعت در منطقه بختیاری بوده ،که در گذشته،در اکثر شهر ها وروستاهای بزرگ در آرامگاهها یافته می شد،،شیرهای سنگی بزرگان و سرداران با نقش شمشیر وتفنگ هکدشده بود،امروزه در برخی مناطق بختیاری ازشیرهای سنگی ااستفاده می شود که متفاوت از شکل شیر های سنگی آن زملن است و در سنگ تراشی های برخی مناطق بختیاری ساخته می شود
نظرات