«توت فرنگی» یا همان «طلای سرخ» کردستان که برداشت آن از اواخر اردیبهشت در مناطق مختلف استان کردستان شروع و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد. در حال حاضر ۳ هزار هکتار از اراضی سنندج، کامیاران، مریوان و سروآباد تحت پوشش محصول توت فرنگی هستند و سالانه ۴۵ هزار تن توت فرنگی در این استان تولید و روانه بازار مصرف میشود. هماکنون ۱۳ هزار خانوار کردستانی از طریق محصول توت فرنگی کسب روزی میکنند و در هر هکتار تولید این محصول ۴۸ میلیون تومان درآمد عاید توت فرنگیکاران استان میشود. کردستان از نظر سطح زیر کشت و تولید محصول توت فرنگی مقام نخست کشوری را دارد. زیر کشت توت فرنگی در سطح کشور چهار هزار و ۸۰۰ هکتار است که در استان کردستان ۳ هزار هکتار زیر کشت محصول توت فرنگی میرود. به گفته کارشناسان بیش از ۷۰ درصد از تولید توت فرنگی کشور در استان کردستان تولید میشود.
نظرات