کردها به زبان محلی، به گیوه «کلاش» میگویند. مریوان خیابانی به نام «کلاش» دارد، در این خیابان، کارگاههای کوچک زیادی فعالاند که زنان و مردان در خانه و مغازههای آن، به کلاشبافی مشغول هستند. شهر مریوان به تازگی به عنوان شهر کلاش ثبت جهانی شده است. هیچ ماده مصنوعی در ساخت گیوه محلی کردستان یا همان "کلاش" بهکار نمیرود؛ کفههای آن را با پارچههای بههم فشرده درست میکنند. پارچهها را بهوسیله نرینگی گاو بههم منسجم میکنند و روی گیوه را هم با نخ میبافند. کلاش سالها عمر میکند و سرانجام هم به طبیعت برمیگردد.
اخبار مرتبط
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات