دانشمندان به دنبال تولید برنامه یا الگوریتم جدیدی برای رایانهها هستند که به کمک آن توانایی درک ظاهری محیط در سیستمهای هوش مصنوعی شبیه به عملکرد مغز انسان خواهد شد.
دانشمندان به دنبال تولید برنامه یا الگوریتم جدیدی برای رایانهها هستند که به کمک آن توانایی درک ظاهری محیط در سیستمهای هوش مصنوعی شبیه به عملکرد مغز انسان خواهد شد.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خراسان، پژوهشگران معتقدند که در آینده نه چندان دور رایانهها نیز مانند نوزاد انسان قادر به تکامل در قدرت بینایی هستند.
محققان در مراحل اولیه این پروژه با مقایسه قدرت بینایی انسان با رایانه دریافتند که قطعا فاصله بسیار زیادی بین ادراک بشر با رایانه وجود دارد، با این حال انتظار میرود به کمک برنامهنویسی جدید و استفاده از الگوریتمهای پیشرفتهتر رایانهای، قدرت بینایی هوش مصنوعی به انسان نزدیکتر شود.
پروفسور شیمون یولمن، دانشمند علوم رایانهای در مورد پروژه جدید عنوان کرد: در مطالعات ما مشخص شد که قدرت بینایی انسان از منظر تمایزشناسی و درک بهتر در مقایسه با بهترین مدلهای رایانهای بسیار بهتر عمل میکند.
وی در ادامه افزود: به نظر دانشمندان دلیل این تمایز یا فاصله زیاد قدرت بینایی انسان در مقایسه با رایانه، محدودیت مدلهای برنامهنویسی و الگوریتمیک از منظر هوش مصنوعی است.
مغز انسان قادر به تشخیص و تمایز بین تصاویر ناکامل و حتی تصاویر مبهم کوچک است و این در حالی است که پردازش یا مدلسازی اجسام ناکامل یا تصاویر مبهم توسط الگوریتم کنونی رایانهای امکانپذیر نیست.
در این مطالعه قدرت بینایی و تشخیص اشیاء بیش از 14 هزار نفر با نمایش حدود سه هزار و 553 تصویر مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
دانشمندان مهمترین اختلاف بین مغز و هوشمصنوعی را در روند تشخیص یا به عبارت سادهتر در زبان یادگیری خلاصه کردند، بهطوریکه در این مطالعه مشخص شد مغز انسان بر خلاف رایانه از شیوه پیچیده-ساده برای تشیخص سریع تصاویر استفاده میکند، اما این روند در جدیدترین برنامههای رایانهای بر اساس الگوی ساده-پیچیده است.
انتهای پیام
نظرات