دانشمندان ژاپنی از یک کاوشگر سیارکها رونمایی کردهاند و امیدوارند اواخر سال جاری میلادی این سامانه یک سیارک را حفاری کند.
دانشمندان ژاپنی از یک کاوشگر سیارکها رونمایی کردهاند و امیدوارند اواخر سال جاری میلادی این سامانه یک سیارک را حفاری کند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سامانه ابداعی Hayabusa-2 نام دارد و انتظار میرود در ماه دسامبر طی سفری چهار ساله به سیارک 1999JU3 برود. هنگامی که این ربات در سال 2018 به مقصد برسد، توپ قدرتمندی از آن جدا میشود و خود کاوشگر به مکان امنی در جای دیگری از سیارک میرود.
این توپ، گلولهای فلزی را به سمت پوسته بایر سیارک شلیک میکند و نمونههایی از آن میگیرد. سپس کاوشگر برای برداشتن ماده حفاریشده باز میگردد. چنانچه همه چیز خوب پیش برود، نمونههای گرفتهشده از سیارک تا زمان میزبانی بازیهای المپیک توکیو در سال 2020 به زمین بازخواهند گشت.
این کاوشگر جایگزین نخستین کاوشگر سیارکهای ژاپن به نام Hayabusa (در ژاپنی به معنای شاهین) شده که در سال 2010 پس از یک ماموریت هفتساله به همراه نمونههای گرد و غبار به زمین بازگشت.
سیارک کروی 1999JU3 که عرض آن حدود یک کیلومتر اعلام شده، حاوی مواد آلی و آب است، بنابراین تحلیل این ماده کیهانی ارزشمند میتواند به حل معماهای پیرامون منشا منظومه شمسی در 4.6 میلیارد سال پیش بیانجامد.
گفته میشود سیارکها حاوی موادی هستند که از روزهای آغازین شکلگیری منظومه شمسی دستنخورده و بدون تغییر باقی ماندهاند، این در حالی است که بقایای شهابسنگها و مواد روی زمین به دلیل فشار و گرما دستخوش تغییر شدهاند.
انتهای پیام
نظرات