• سه‌شنبه / ۱۱ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 93061106507
  • منبع : نمایندگی خراسان شمالی

خرافات بلای جان حیات وحش خراسان شمالی

خرافات بلای جان حیات وحش خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی ‌مدیر اداره طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش انقراض گونه‌های حیات وحش، شایعات و خرافاتی هستند که انتشار بی دلیل آن‌ها در بین مردم عامی موجب شده تعداد زیادی از جانوران وحشی توسط انسان‌ها کشته شوند.

‌مدیر اداره طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش انقراض گونه‌های حیات وحش، شایعات و خرافاتی هستند که انتشار بی دلیل آن‌ها در بین مردم عامی موجب شده تعداد زیادی از جانوران وحشی توسط انسان‌ها کشته شوند.

اسکندر گردمردی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان شمالی، افزود: کفتار یکی از مهم ترین جانوران وحشی در طبیعت خراسان شمالی است، این حیوان با جمع آوری و جابجا کردن لاشه‌های موجود در طبیعت و انتقال آن‌ها به لابه لای صخره‌ها، دخمه‌ها، شکاف سنگ‌ها‌ و تغذیه از این لاشه‌ها، شیوع بیماری مسری را کاهش می‌دهد.

وی ادامه داد: مشاهده این گونه در هر منطقه‌ای می‌تواند نوید بخش آینده‌ای روشن برای تمامی گونه‌های جانوری موجود در آن منطقه باشد، چرا که حضور این گونه نشانگر بهبود روابط میان طعمه و طعمه خواری در طبیعت است.

گردمردی اظهار کرد: اما متاسفانه این حیوان ارزشمند به خاطر برخی شایعات بی اساس مورد هجوم افراد ناآگاه واقع می‌گردد، آن‌ها با بیل و چماق و هر آنچه که در دست داشته باشند، به جان این حیوان افتاده و با سگ‌های تربیت شده این حیوان را ‌جرگه(محاصره) می‌کنند‌ و پس از کشتن آن برخی از قسمت‌های پوست کفتار را به بهانه اثرات جادویی جدا کرده و با قیمت قابل توجهی به افراد ساده لوح می‌فروشند.

وی تاکید کرد: کفتار اگرچه چهره چندان خوشایندی ندارد، اما حیوانی بسیار بی آزار و در عین حال مفید برای انسان‌ها‌ست.

این مسئول توضیح داد: گزارش‌های متعددی مبنی بر تلفات تعمدی کفتار، شکار و به دام انداختن آن به ادارات محیط زیست ارسال شده ‌که در اکثر موارد بخش‌هایی از پوست حیوان کنده شده است.

وی گفت: آمار مستدلی درباره این گونه تلفات وجود ندارد، چراکه افراد خاطی پس از کشتن حیوان و جداکردن بخش‌هایی از پوست، لاشه را به داخل چاه‌های متروکه می‌اندازند.

مدیر اداره طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی تصریح کرد: به نظر می‌رسد فرهنگ سازی گسترده‌ای برای رهایی از خرافات شایع در بین مردم صورت گیرد، مدارس پایه‌های خیلی خوبی برای مطرح کردن این گونه مسائل و مقابله با خرافات این چنینی درباره حیات وحش باشند.

به گفته وی، نقش رسانه‌ها در این فرهنگ سازی و آموزش کلیدی خواهد بود.

‌انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۳-۰۶-۱۱ ۱۳:۲۸

با سلام . اين افراد خرافي خدا را فراموش کردن که دست به چنين جنايتي مي زنند ؟ اگر قانون براي اين دسته از افراد مجازات هاي بسيار سنگيني در نظر بگيرد ديگه شاهد چنين مسائلي نخواهيم بود