یکی از محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه سوند معدهای شد که دارای دو راه با دو مسیر رفت و برگشت مایع بصورت مجزاست.
یکی از محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به طراحی و ساخت نمونه اولیه سوند معدهای شد که دارای دو راه با دو مسیر رفت و برگشت مایع بصورت مجزاست.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، احمد کرچی، کارشناس پرستاری که در بخش اورژانس بیمارستان امام رضا(ع) مشهد، از مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشغول به خدمت است، موفق به طراحی و ساخت این سوند معده شده است.
وی با اشاره به اینکه این سوند تمام ویژگیهای سوندهای فعلی را داراست، افزود: سرعت بالای گردش مایعات در کوتاه مدت، رعایت کامل مسائل بهداشتی و جلوگیری از انتشار بیماریها و نیز کنترل بهتر خونریزی از مزایای این طرح است.
این محقق دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دیگر ویژگیهای این سوند را پیشگیری از جذب سموم در مسمومیتهای خوراکی (دارویی و سموم، ...) و صرفه جویی در وقت و نیروی انسانی و تعبیه آسان آن بر شمرد.
کرچی، برطرف کردن مشکلات ناشی از استفاده سوندهای فعلی در مراکز درمانی را از اهداف طراحی و ساخت این وسیله عنوان کرد و گفت: استفاده از این سوند باعث جلوگیری از افزایش حجم اضافی در معده و پیشگیری از آسپیراسیون میشود.
وی خاطرنشان کرد: این سوند دارای دو راه بصورت دو لاین مجزا در امتداد یکدیگر است که یک مجرای ظریف جهت ورود مایع به معده و مجرای بزرگتر جهت خروج مایعات است.
وی با بیان این که این سوند همانند سوندهای معمولی در اندازه های مختلف تهیه و تولید میشود، تصریح کرد: این سوند نمونه خارجی ندارد و در تهیه آن از مواد مشابه سوندهای معمولی استفاده میشود.
انتهای پیام
نظرات