تصاویر ناسا دیدگاههای جدیدی را در خصوص قویترین توفان زمین ارائه میدهند.
تصاویر ناسا دیدگاههای جدیدی را در خصوص قویترین توفان زمین ارائه میدهند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این تصاویر از ابزار «ژرفاسنج مادونقرمز جوی ناسا» (AIRS) بر روی بورد سفینه فضایی Aqua ناسا و همچنین scatterometer باد اقیانوسی OceanSAT-2 متعلق به سازمان تحقیقات فضایی هند به دست آمده است.
بر اساس اطلاعات «مرکز هشدار توفان مشترک دریایی » ایالات متحده، توفان «هایان» دارای بادهایی پیوسته با سرعت بیشینه 314 کیلومتر در ساعت و تندبادهایی با سرعت بیش از 379 کیلومتر در ساعت، درست پیش از فرود در مرکز فیلیپین بوده است.
این موضوع آن را به یکی از قدرتمندترین توفانهایی تبدیل میکند که تاکنون ثبت شده است.
به گفته مقامات آب و هواشناسی فیلیپین، این توفان که در زبان محلی «توفان یولاندا» خوانده میشود، با بادهای مداوم با سرعت بیشینه 235 کیلومتر در ساعت و تندبادهایی با سرعت بیش از 275 کیلومتر در ساعت به ساحل رسید.
دو تصویر دریافتی از AIRS این توفان قدرتمند را در نور مادون قرمز به نمایش میگذارد.
زمانی که تصویر سمت چپ دریافت شد، توفان در 344 کیلومتری جنوب-جنوب شرقی مانیلا بود و زمانی که تصویر سمت راست دریافت شد، توفان سریع در مرکز غرب فیلیپین بود و مطابق پیشبینیها به ویتنام خواهد رسید.
سردترین دماهای ابر فوقانی (cloud-top) با شفافترین سایههای بنفشرنگ نشان داده شدهاند و مکانی را که سنگینترین باران هایان در حال رخداد است، نشان میدهد.
تصویر دیگر از scatterometer راداری OSCAT بر روی ماهواره OceanSAT-2 متعلق به سازمان تحقیقات فضایی هند بادهای سطح اقیانوسی هایان را در تاریخ ششم نوامبر به نمایش میگذارد.
دادههای باد توسط دانشمندان مستقر در آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیا و با استفاده از یک الگوریتم به دست آمد.
این الگوریتم بازیابی باد پیشرفته برای شرایط گرمسیری طراحی شده و رنگها سرعت باد و پیکانها مسیر باد را نشان میدهند.
انتهای پیام
نظرات