یک محقق دانشگاه سالم با استفاده از تصاویر ماهوارهای به نمایش الگوهای طبیعت در مقیاسهای گوناگون پرداخته که درک انسان را دچار تحریفاتی میکنند.
یک محقق دانشگاه سالم با استفاده از تصاویر ماهوارهای به نمایش الگوهای طبیعت در مقیاسهای گوناگون پرداخته که درک انسان را دچار تحریفاتی میکنند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تاکنون دیدهاید که ابرها از راه دور شبیه چهرههای شناخته شده هستند یا تصاویر نمای نزدیک میکروسکوپی حشرات شبیه سیارات بیگانه بنظر میرسند؟ این پدیده به دلیل تحریف ادراک انسان در اثر مقیاس است.
استفن یانگ، استاد جغرافیای دانشگاه سالم در زمان بررسی پوشش گیاهی زمین با استفاده از تصاویر ماهوارهای متوجه شد که الگوهای طبیعت میتوانند بدون اشاره به دوری و نزدیکی اشیا، اشکال جالب و بسیار مشابهی را به نمایش بگذارند.
در سال 2004، یانگ نمایشگاهی در گالری کلین در فیلادلفیا برپا کرد که در آن بسیاری از بازدیدکنندگان یک تصویر از دلتای میسیسیپی را با یک اسکن پزشکی اشتباه میگرفتند.
این محقق سپس در سال 2012 متوجه تصاویر بدست آمده از یک میکروسکوپ الکترونی در اداره همکارش «پل کلی» شد که الگوهایی شبیه تصاویر ماهوارهای داشتند.
وی دریافت که الگوهای دورهای در طبیعت در مقیاسهای مختلف وجود داشته و با همکاری «کلی» به بررسی مشاهدات این تصاویر پرداختند.
این کار از تفاوت مقیاسی یک میلیون برابر یا بیشتر برخوردار بود. تصاویر میکروسکوپی «کلی» به نمایش اجسامی در مقیاس میلیمتری و نمونههای «یانگ» به نمایش مقیاسهای کیلومتری یا بیشتر میپرداختند.
این دو دانشمند از آن زمان تاکنون بیش از 50 تصویر را برای نمایش در نمایشگاه «میکرو یا ماکرو» تولید کردهاند که در گالری وینفیسکی دانشگاه سالم و همچنین مرکز هنرهای تجسمی و نمایشی ترینای دانشگاه کلارک برپا شد.
به گفته یانگ، حتی زیستشناسان نیز که تصویربرداری میکروسکوپی انجام داده یا جغرافیدانان که از تصاویر ماهوارهای استفاده میکنند در تشخیص ابعاد برخی تصاویر مشکل داشتند.
هدف از برگزاری این نمایشگاه جلب رضایت افراد از زیبایی تصاویر و هم چالش کشیدن دیدگاه آنها از جهان در مقیاسهای مختلف بوده است.
محققان علاوه بر بررسی درک انسانها، میخواستند که یک درک عمومی از علم و چگونگی بررسی زمین توسط دانشمندان در مقیاسهای مختلف را ترویج کنند.
انتهای پیام
نظرات