زندگی بشر در قرون آینده بشدت تحت تأثیر فناوریهای پیشرفته از جمله ابر رایانهها و رباتهای هوشمند خواهد بود.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، توسعه فناوریهای مختلف از جمله استفاده از انرژی های پاک و تجدید پذیر، توسعه دانش پزشکی، گسترش نفوذ سیستمهای رایانهای و رباتها در زندگی انسان، مشکلات ناشی از افزایش جمعیت و پدیده گرمایش جهانی از جمله مهمترین عوامل تأثیر گذار بر زندگی بشر در 150 سال آینده محسوب می شوند.
طول عمر
انتظار می رود که طول عمر بشر طی دهه های آینده با توسعه علوم مختلف بویژه دانش پزشکی، شاهد افزایش چشمگیری بوده و انسان آینده بتواند براحتی تا 150 سال عمر کند.
درمان اختلالات ژنتیکی در دوران جنینی، توسعه درمان سرطان و ایدز، روش های نوین ژن درمانی برای بیماریهای مختلف میتوانند نوید دهنده عمر طولانیتر بشر آینده باشند.
ربات ها
اگر انسان آینده دست کم 150 سال عمر داشته باشد، نباید تا سن 100 سالگی بازنشسته شود!
در حال حاضر ربات ها در بسیاری از مشاغل، جایگزین نیروهای کار انسانی شدهاند؛ اما در آینده رباتها حضور جدیتری در زندگی انسانها خواهند داشت و احتمالا کارفرمایان انسانهای آینده، رباتهای هوشمند خواهند بود.
انرژی
در حال حاضر استفاده از انرژی های پاک مانند انرژی خورشید یا باد بسرعت در حال گسترش بوده و اتکا به سوخت های فسیلی با منابع رو به پایان از جمله نفت هر روز کمتر می شوند.
انرژی هستهای نیز علاوه بر تولید حجم عظیمی از انرژی، امکان سفرهای فضایی به مقاصد دور دست را فراهم خواهند کرد.
وضعیت جوی
ادامه روند صعودی تولید دی اکسید کربن، باعث افزایش چشمگیر درجه حرارت در نقاط مختلف جهان خواهد شد و در این شرایط تا یک قرن آینده شاهد 11 درجه افزایش دما خواهیم بود.
ذوب شدن یخچال ها، بالا آمدن آب دریا، وقوع توفان های مختلف و بروز سیل در شهرها از جمله مشکلاتی است که ساکنان آینده زمین با آن مواجه خواهند بود.
مغز انسان
در حال حاضر نمونههایی از رابط کاربری مغز – رایانه وجود دارند که امکان کنترل برخی عملکردها را برای افراد معلول فراهم میکنند.
شاید تا یک قرن و نیم آینده تایپ کردن بر روی صفحه کلید به یکی از بیهودهترین شیوههای نگارش تبدیل شود و انسان با اتصال مستقیم رایانه به مغز خود، مطالب مورد نظر را براحتی بنویسد؛ همچنین در آینده دسترسی آنی به اینترنت یا نرمافزارهای خاص با ایمپلنت های چشمی فراهم خواهد شد.
ابر رایانه
پردازش حجم عظیم دادهها با نسل آینده ابر رایانههای پر قدرت تسهیل خواهند شد؛ دانشمندان پیش بینی کردهاند که ابر رایانهها تا سال 2045 از هوش انسان پیشی خواهند گرفت!
کلونی های فضایی
با روند کنونی افزایش جمعیت ساکنان زمین و منابع محدود موجود در این سیاره، انسانهای آینده باید در فضا بدنبال یافتن سکونتگاه باشند.
از جمله طرحهای در دست اجرا، ساخت مستعمرات انسانی بر روی سیاره مریخ است و پیش بینی میشود که تا یک قرن دیگر شاهد تولد کودکانی در مستعمرات انسانی بر روی ماه یا مریخ باشیم!
انتهای پیام
نظرات