ستارهشناسان موفق به شناسایی پرکارترین و بزرگترین کارخانه تولید ستاره جهان شدهاند.
ستارهشناسان موفق به شناسایی پرکارترین و بزرگترین کارخانه تولید ستاره جهان شدهاند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، کهکشان HFLS3 که در فاصله 12.8 میلیارد سال نوری از زمین قرار داشته، سالانه نزدیک به 3000 ستاره تولید میکند که بیش از 2000 برابر کهکشان راه شیری است.
این کهکشان بسیار عظیم بوده و از منبع بسیار بزرگی از گاز برای تولید ستارگان جدید برخوردار است.
برای تعیین دقیق مسافت و ویژگیهای این کهکشان به مشاهدات 12 تاسیسات تلسکوپ بینالمللی از جمله تلسکوپهای زمینی و مداری نیاز بود.
تلسکوپهای نور مرئی تا ابزارهای در حال کار با طیف مادون قرمز، موج میلیمتری و طول مو ج رادیویی در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفتد.
مجموعه تلسکوپهای آرایه بسیار بزرگ (VLA) در این پژوهش اطلاعاتی را در مورد گاز مولکولی سرد که ستارگان از آن شکل گرفته و همچنین امواج رادیویی تابیده شده از بقایای ستارگان بسیار عظیم با عمر کوتاه ارائه کرد.
دانشمندان دریافتند که HFLS3 از جرم ستارهای نزدیک به 40 میلیارد برابر جرم خورشید و میزان گاز و غبار بیش از 100 میلیارد برابر جرم خورشید برخوردار بوده که همگی آنها با ماده تاریک کافی برای تولید یک خوشه کامل کهکشانی احاطه شدهاند.
به گفته دانشمندان، این کهکشان گواه این موضوع است که انفجارهای شدید ناشی از شکلگیری ستارگان تنها 880 میلیون سال پس از انفجار بزرگ وجود داشته است.
محققان اکنون امیدوارند بتوانند از تلسکوپ آلما در تپههای شیلی برای دستیابی به اطلاعات بیشتر در مورد کهکشانهای این چنینی استفاده کنند.
این ستارهشناسان علاوه بر VLA از رصدخانه فضایی هرشل، آرایه ترکیبی پژوهشی رصدخانه موج میلیمتری، رصدخانه زیرمیلیمتری موسسه فناوری کالیفرنیا، تداخلسنج فلات دوبور، آرایه زیرمیلیمتری، تلسکوپ 30 متری IRAM، تلسکوپ ویلیام هرشل و تلسکوپ بزرگ جزایر قناری، رصدخانه کک، کاوشگر بررسی مادون قرمز میدان گسترده و تلسکوپ فضایی اسپایتزر استفاده کردند.
انتهای پیام
نظرات