محققان کشور در راستای تولید فرآورده های غذایی با ارزش افزوده بالا از پسته، موفق به تولید شیر و شکلات پسته شدند.
محققان کشور در راستای تولید فرآورده های غذایی با ارزش افزوده بالا از پسته، موفق به تولید شیر و شکلات پسته شدند.
دکتر احمد شاکر اردکانی، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات پسته و مجری طرح در گفتوگو با خبرنگار پژوهشی ایسنا اظهار کرد: در راستای ایجاد ارزش افزوده برای پسته 12 فرمول شکلات با استفاده از خمیره و پودر پسته ارائه شده و سپس ارزیابی حسی این فرمولها توسط هفت ارزیاب آموزش دیده و روی 8 ویژگی شامل ظاهر(نرمی و درخشندگی سطح، خرد شدگی لبهها، رنگ)، شکستگی، توزیع پودر پسته، شیرینی، حلالیت، احساس دهانی (دانهای، چسبندگی، سفتی در دهان)، عطر و بو، پسطعم (بدطعمی، تلخی) انجام و در نهایت فرمول مناسب شکلات پسته با ارزش غذایی بالا و بازار پسندی مناسب انتخاب شد.
این محقق افزود: نتایج بررسی اقتصادی نشان داد که برای تولید شکلات پسته، نسبت منفعت به هزینه در نرخ تنزیل 20 درصد برابر 53.2 بوده؛ بنابراین تولید شکلات پسته اقتصادی است.
وی در ادامه از تولید نوشیدنی شیرپسته در این موسسه خبر داد و گفت: شیرپسته محصول جدیدی است که مصرف پسته را در قالب و شکلی خاص، جذاب و جدید مطرح میکند. رواج مصرف این محصول در داخل و حتی خارج از کشور نه تنها ارزش افزوده بیشتری را عاید کشور میکند بلکه باعث برآورده شدن بخشی از نیازهای غذایی مصرف کنندگان میشود.
شاکر اردکانی تصریح کرد: برتری مهم شیرهای تهیه شده از دانههای گیاهی نظیر شیرپسته در مقایسه با شیر گاو، نداشتن لاکتوز است که برای مصرف کنندگانی که دارای مشکل عدم تحمل لاکتوز باشند حائز اهمیت است. همچنین شیرپسته در مقایسه با سایر شیرهای گیاهی تولید شده، به خصوص شیر سویا از عطر و طعم مطلوب پسته برخوردار است و این ویژگی مهم و متمایز کننده شیرپسته در مقایسه با محصولات مشابه است.
وی خاطرنشان کرد: طی تحقیقاتی که جهت تولید محصولی مشابه شیر سویا از پسته بر اساس ذائقه مصرف کننده ایرانی اجرا شد، مناسبترین و بهترین فرمولاسیون شیرپسته از نظر میزان پذیرش و ارزش غذایی ارائه شده است.
انتهای پیام
نظرات