دانشمندان آلمانی از یک برنامه بلندپروازانه برای ساخت یک یاور رباتیک انساننما با عضلات مصنوعی در 9 ماه آینده خبر دادهاند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، مهندسان آزمایشگاه هوش مصنوعی دانشگاه زوریخ امیدوارند که ربات «Roboy» با ارتفاع 1.2 متر که شبیه به یک پسربچه طراحی شده، بتواند در نهایت به بیماران و افراد مسن به عنوان یک یاور مکانیکی کمک کند.
برای کمک به حرکت این ربات، دانشمندان درحال طراحی تاندونهای اصلی مصنوعی برای آن هستند. آنها در حال حاضر از 15 شریک پروژه و بیش از 40 مهندس برخوردارند و امیدوارند بتوانند با استفاده از ترکیبی از شرکای تجاری و کمکهای مالی اجتماعی بتوانند بودجه این پروژه را تامین کنند.
این تیم امیدوار است که Roboy بتواند به یک طرح ابتدایی برای روباتهای خدماترسان تبدیل شود که در کنار انسانها کار خواهند کرد.
به گفته دانشمندان، رباتهای خدمترسان دستگاههایی هستند که تا حد معینی میتوانند بطور مستقل خدمات اجرایی را انجام دهند. از آنجایی که آنها بخش زنده خود را با مردم به اشتراک میگذارند، روابط دوستانه با کاربر و ایمنی از موارد بسیار پراهمیت در این پرژوه است.
به ادعای این مهندسان، Roboy با بهرهگیری از ساختار خود به عنوان یک ربات دارای تاندون، تا حد زیادی شبیه به انسان قادر به حرکت است.
این ربات از یک اسکلت شبیه به انسان برخوردار خواهد بود و از طریق تاندونهای خاص مصنوعی که مشابه عضلات انسانی خم می شوند، عمل خواهد کرد.
مهندسان در حال حاضر بخشهایی از Roboy مانند سینه اسکلت مانند آنرا ساختهاند که در خود تاندونهای فنری شکل مصنوعی را جای داده است.
همچنین کارهایی بر روی دستان این روبات آغاز شده که با یک پوست نرم پوشش داده خواهد شد تا لمس آنرا برای فرد راحتتر سازد.
انتظار می رود که این فناوری در ماه مارس 2013 متولد شده و در نمایشگاه «روباتها در سفر» زوریخ رونمایی شود.
این آزمایشگاه به دنبال جذب کمکهای مالی برای این پروژه بوده و از جمله، پیشنهاد قرار دادن یک لگو در کنار این دستگاه برای 55 هزار دلار را ارائه کرده است.
انتهای پیام
نظرات