ستارهشناسان اروپایی در دستاورد جدید خود از کشف نزدیکترین سیاره شبیه به زمین در اطراف منظومه شمسی خبر دادهاند.
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، سیاره «آلفا قنطورس Bb» در نزدیکترین سیستم ستارهیی به منظومه شمسی موسوم به آلفا قنطورس قرار داشته که فاصله آن با ما 3.4 سال نوری است.
اگرچه سطح این سیاره با 2200 درجه به قدری داغ است که احتمالا سطح آن شبیه به گدازه مذاب باشد چرا که در فاصله بسیار نزدیکی از ستاره میزبان خود قرار داشته و مدار کامل آن تنها چند روز به طول میانجامد.
ستارهشناسان همچنین کشف کردهاند که احتمالا سیارات دیگری در اطراف این ستاره موسوم به آلفا قنطورس B وجود داشته که به دلیل فاصله بیشتر ممکن است از آب و دیگر شرایط برای حیات برخوردار باشند.
این امر بدین معنی است که در این منظومه ستارهیی احتمالا سیاره دارای شرایط مناسب در فاصله بسیار نزدیکتری از تصورات ستاره شناسان قرار داشته است.
این سیستم به قدری نزدیک بوده که از برخی از مناطق جنوبی زمین میتوان ستاره آلفا قنطورس B را بدون نیاز به تلسکوپ در آسمان مشاهده کرد. اما فاصله آن به قدری هست که سفر احتمالی به آن با فناوری امروزی دهها هزار سال به طول بیانجامد.
این در حالی است که در حال حاضر دانشمندان به ناسا و سازمان فضایی اروپا برای ساخت یک موشک با قابلیت پرواز به سوی این سیستم برای بررسی نزدیکتر فشار وارد کردهاند.
دانشمندان اروپایی و آمریکایی در حال رقابت برای شناسایی نزدیکترین و شبیهترین سیارات فراخورشیدی هستند. تاکنون دانشمندان توانستهاند 842 مورد از آنها را شناسایی کنند اما تصور بر این است که تعداد آنها چندین میلیارد است.
به گزارش ایسنا، این سیاره جدید بخشی از یک سیستم سه ستارهیی آلفا قنطورس A، B و یک ستاره دورتر پروکسیما قنطورس است. سیستمهای دو یا چند ستارهیی در جهان بسیار رایجتر از سیستمهای تک ستارهیی مانند منظومه شمسی هستند.
این سیاره از کوچکترین جرم در میان سیارات کشف شده تا کنون در خارج از منظومه شمسی برخوردار است. جرم این سیاره حدود 1.1 برابر اندازه زمین است که از نظر اندازه بسیار مشابه زمین است.
این پژوهش در مجله نیچر منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات