اخيرا يک تيم تحقيقاتي در موسسه فناوري ماساچوست روشي يافتهاند که با استفاده از آن شيشههايي توليد ميشود که نور را منعکس نميکنند؛ اين شيشهها هيچ بازتابشي نداشته، بنابراين کاملا غيرقابل تشخيص هستند.
اخيرا يک تيم تحقيقاتي در موسسه فناوري ماساچوست روشي يافتهاند که با استفاده از آن شيشههايي توليد ميشود که نور را منعکس نميکنند؛ اين شيشهها هيچ بازتابشي نداشته، بنابراين کاملا غيرقابل تشخيص هستند.
به گزارش سرويس فناوري ايسنا، يکي از ويژگيهاي بارز شيشهها آن است که قادرند نور را انعکاس دهند، اين در حالي است كه پژوهشگران اين پروژه ميگويند شيشههايي که آنها توليد کردهاند، مبتني بر نانوالگوهايي است که در نهايت منجر به بروز رفتارهاي خودتميز شوندگي، ضد مه بودن و ضدانعکاس ميشود. آنها اميدوارند با استفاده از يک فرايند ارزانقيمت بتوانند اين محصول را به توليد انبوه رسانده و روانه بازار کنند. از اين شيشهها ميتوان در تلفنهاي هوشمند، تلويزيونها، پنلهاي خورشيدي، شيشههاي خودروها و حتي پنجره ساختمانها استفاده کرد. پنلهاي فتوولتائيک طي مدت شش ماه نيمي از کارايي خود را از دست ميدهند که دليل اين امر تجمع غبار و آلايندگي در سطح آنها است. اگر در پنلها از اين فناوري استفاده شود، سطوح آلوده نشده و مشکل کمتري پيش ميآيد. در واقع کارايي اين پنلها نسبت به پنلهاي رايج افزايش مييابد که دليل آن عبور نور بيشتر از ميان صفحات آن است. بخشي از نور که در پنلهاي معمولي از سطح منعکس ميشود، در اين پنلها منعکس نشده و جذب ميشود. مشکل انعکاس در هنگام صبح و عصر به حداکثر خود ميرسد، به طوري که به دليل زاويه تابش نور خورشيد بيش از 50 درصد از نور خورشيد منعکس ميشود، اما در پنلهاي ضد انعکاس، انعکاس به رقم ناچيزي ميرسد.
از ديگر مزاياي اين پوشش آن است که ضد آب بوده و قادر است پنلها را به مدت طولانيتري پاکيزه نگه دارد. البته پيش از اين پوششهاي ضد آب توسط محققان ديگري نيز ارائه شده بود، اما هيچ يک ضد انعکاس نبودند، بنابراين داشتن اين دو ويژگي از مزاياي خاص اين پوشش جديد است. محققان اين پروژه ميگويند اگر قيمت توليد اين شيشهها کاهش يابد، از آنها ميتوان در خودروها هم استفاده کرد.
در سطح اين شيشهها از الگوهاي مخروطي شکل استفاده شده است که طولي در حدود 200 نانومتر دارند. براي توليد اين سطوح ابتدا سطح شيشه را با استفاده از مواد مقاوم در برابر نور پوشش ميدهند، در قدم بعد اين سطح را الگو داده و سپس در معرض تابش قرار ميدهند. با استفاده از فرايند اچ کردن ميتوان اشکال مخروطي شکل ايجاد کرد.
نتايج اين تحقيق در نشريه ACS Nano به چاپ رسيده است.
انتهاي پيام
نظرات