آیین سنتی سمنو پزان در ایام فاطمیه در کشور برگزار میشود، این آیین در محله جمکران قم نیز از سالیان بسیار دور مرسوم بوده و این آیین بیشتر در ایام فاطمیه و شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) به همراه برگزاری مراسم روضه و مداحی به هنگام پخت سمنو برگزار میشود.
از آنجایی که پخت سمنو همیشه از سنتهای مذهبی در کشور بوده و این کار در ایام مذهبی انجام شده و منتسب به ائمه اطهار(ع) قرار گرفته است مورد توجه مردم قرار میگیرد.
برای پخت سمنو از گندم جوانه زده و آرد استفاده میشود که گندمها با آبدهی به مدت حدودا سه روز به ریشه رسیده و آماده عصارهگیری میشود. و عصاره گندم، آرد و آب در حدود یک روز پخته و دم میآید و پس از اذان صبح روز بعد برای توزیع بین مردم آماده میشود.
"سمنو" نذر فاطمیه
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات