تخریب جنگلها منجر به تغییرات زیست محیطی و اقلیمی شده و تبعات جبران ناپذیر را شامل میشود. با وجود این تبعات بر اساس مشاهدات میدانی اخیراً فعالیت باندهای قطع درختان و قاچاق چوب در استان خوزستان و بالاخص در شهرستانهای دزفول، شوش و اندیمشک افزایش یافته است. جنگلهای کرخه و دز زیستگاه اصلی گوزن زرد ایرانی همیشه در معرض تخریب قرار دارد. قاچاق چوپ، آتش سوزی، تجاوز به حریم جنگل و خشکسالی پوشش جنگلی و گیاهی این زیستگاه مهم را در معرض خطر نابودی قرار داده است. با گسترش صنایع بهرهبرداری از چوب و ایجاد جنگلهای صنعتی در خوزستان، قطع غیر قانونی درختان رشد بی سابقهای داشته است به طوری که درختان اراضی طبیعی پارکهای ملی و جنگلها و حاشیه مزارع کشاورزی در حال تخریب است. افزایش یکباره قیمت چوب در شهرهای مجاور صنایع، باعث شده است افراد زیادی به قطع غیرمجاز درختان روی بیاورند. توقیف دهها محموله غیر قانونی در ماههای اخیر توسط اداره منابع طبیعی و نیروی انتظامی تایید این موضوع است. از طرفی فعالان محیط زیست معتقد هستند کارخانجات چوب مقدار قابل توجهی از چوبهای غیرقانونی مانند درختان جنگلی را بدون هیچقید و شرطی خریداری میکنند و این روند آسیب زیادی به مناطق حفاظت شده و پارکهای ملی وارد خواهد کرد.
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
۱۴۰۲-۰۹-۰۸ ۱۳:۵۱
اگر ما خودمان عامل به عمل نسبت به فرامین اسلام و پیامبر اکرم می دانیم که عین حدیث است که حتی هنگام حمله به دشمن درختان را قطع نکنید. بعد ما هر روز به یک بهانه درخت سالم را قطع می کنیم. کشورهای همجوار که روزی بیابان بودند در حال تبدیل به سرزمین های سرسبز هستند بعد ما با دست خودمان یا درخت سالم قطع می کنیم، یا سد می سازیم جلو آب را می گیریم.
نظرات