• سه‌شنبه / ۲۸ اسفند ۱۳۹۷ / ۰۸:۰۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: zanjan-91337

افزایش 30 درصدی عملکرد حبوبات؛ ارمغان کشت انتظاری

افزایش 30 درصدی عملکرد حبوبات؛ ارمغان کشت انتظاری


مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی از توسعه کشت انتظاری و پاییزه حبوبات در استان زنجان خبر داد.

 

به گزارش ایسنا، منطقه زنجان، حسین عامری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ارتقای بهره‌وری یا به عبارتی افزایش تولید در واحد سطح و کاهش هزینه‌های تولید، از سیاست‌ها و اولویت‌های بخش کشاورزی استان زنجان به شمار می‌رود و دست‌یابی به این مهم در حوزه تولید حبوبات در استان با توسعه کشت‌های «پاییزه» و کشت «انتظاری» امکان‌پذیر است.

 

این مسئول با اشاره به مرسوم بودن کشت بهاره و سنتی حبوبات در استان زنجان، ادامه داد: عملکرد حبوبات از جمله عدس و نخود در کشت‌های بهاره و سنتی به دلیل کوتاه بودن دوره رشد، پایین است و بارندگی‌های پاییزه نیز در این روش از دسترس خارج می‌شود.

 

وی افزود: در کشت پاییزه که به صورت عمده آذرماه انجام می‌شود، انتخاب رقم مناسب بسیار حائز اهمیت است و در این راستا در کشت نخود استفاده از ارقام «سعید» و «آنا» که از عملکرد مناسبی برخوردارند به کشاورزان استان زنجان توصیه می‌شود. در کشت انتظاری یا خفته نیز که به صورت عمده نیمه نخست اسفندماه انجام می‌شود، اطلاع از شرایط آب و هوایی بسیار حائز اهمیت است. طوری که باید از پایین آمدن دما اطمینان حاصل کرده و مطمئن شد که احتمال جوانه زدن گیاه وجود ندارد.

 

عامری یادآور شد: در کشت انتظاری حبوبات با مساعد شدن شرایط آب و هوایی، در اولین فرصت کشت انجام گرفته و بذر داخل خاک قرار داده می‌شود، طوری که به محض آغاز بارش‌‌های اواخر زمستان و اوایل بهار، گیاه به تدریج جوانه زده و سر از خاک بیرون می‌آورد.

 

وی تصریح کرد: در کشت‌های بهاره در مناطق مختلف استان زنجان، همه ساله معمولا اوایل بهار به دلیل بارش‌های بهاره امکان وارد شدن به مزرعه وجود ندارد و این موضوع سبب می‌شود عمده بارندگی‌ها از دسترس خارج شود. در حالی که استفاده حداکثری از بارندگی‌ها، مزیت بزرگی برای کشت انتظاری و پاییزه محسوب می‌شود.

 

عامری با بیان اینکه نتایج تحقیقات و بررسی‌های انجام گرفته در مرکز تحقیقات در زمینه کشت انتظاری و پاییزه حبوبات در استان زنجان بسیار رضایت‌بخش بوده است، افزود: در کشت انتظاری نخود، چهار رقم «عادل»، «آزکان»، «منصور» و «اوکسو» و در کشت انتظاری عدس رقم «بیله‌سوار» به کشاورزان استان توصیه می‌شود. خوشبختانه امسال بالغ بر 243  هکتار از اراضی استان به کشت پاییزه نخود و عدس دیم اختصاص پیدا کرده است و پیش‌بینی می‌شود سطح کشت انتظاری حبوبات در استان نیز به 2500 هکتار برسد.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha