مدیر کل دامپزشکی آذربایجان شرقی گفت: به همت سربازان بی
ادعای سلامت و بهداشت جامعه در اداره کل دامپزشکی استان، تعداد کانونهای بیماری
لمپی اسکین در شش ماهه اول سال 96 به صفر رسیده است.
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، امیر حسین بهداد در این خصوص اظهار کرد: با تلاش شورای عالی فرهنگی،
۱۴ مهر ماه به عنوان روز ملی دامپزشکی نامگذاری شده است تا بهانهای جهت قدردانی
از زحمات دامپزشکان جهادگر و بیادعای عرصه بهداشت و جامعه باشد.
وی با اشاره به این که بعد از ظهور اسلام جدیترین توصیه
برای سلامت حیوانات، از جانب پیامبر اکرم (ص) بوده است، افزود: نقش دامپزشکی در این
سفارش بسیار بیبدیل است، زیرا حفظ و حراست از سرمایه دامی، پیشگیری و کنترل بیماریهای
دامی و همچنین بیماریهای مشترک بین انسان و دام بر عهده دامپزشکی است.
وی با بیان این که در جهان یکهزار و ۷۰۹ عامل بیماریزای
عفونی اعم از ویروس، باکتری، قارچ و انگل وجود دارد، ادامه داد: از این میان، 832
عامل، مشترک بین انسان و دام میباشند.
مدیرکل دامپزشکی استان گفت: پیشگیری و جلوگیری از وقوع بیماریهای
دامی از طریق واکسیناسیون و ضدعفونی کردن اماکن دامی یکی دیگر از وظایف مهم
دامپزشکی در حفظ و حراست از سرمایه عظیم دامی است.
وی اظهار کرد: بیماری آبله که یکی از مهمترین بیماریهای
واگیر دامی است، در شش ماهه اول سال ۹۶ نسبت به سال گذشته ۳۳ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: با برنامهریزیهای مدون و واکسیناسیون هدفمند، میزان
موارد انسانی ابتلا به بیماری تب مالت در سال ۹۴ با کاهش ۲۵ درصدی از 1732 نفر به 1305 نفر
و در سال گذشته با کاهش 30 درصدی از 1305 نفر به 903 کاهش یافته و این کاهش در سال
جاری نیز ادامه دارد.
بهداد بیان کرد: در شش ماهه نخست سال جاری میزان واکسیناسیون
تب مالت دام سنگین ۵۶ درصد و میزان واکسیناسیون هاری ۱۷ درصد نسبت به مدت مشابه
سال گذشته افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: در مقایسه شش ماهه اول سال گذشته با شش ماهه
نخست سال جاری، بیماری آبله 33 درصد، بیماری تب برفکی 92 درصد، بیماری PPR 83 درصد و بیماری نوپدید لمپی اسکین 100 درصد با کاهش روبرو
بوده است.
وی با اشاره به مشاهده مواردی از بیماری «تب کریمه-کنگو» در
برخی مناطق کشور گفت: زیرساختهای موجود در آذربایجانشرقی سبب تجهیز کشتارگاههای
دام استان به سیستم پیش سرد شده است و موردی از این بیماری در استان ما مشاهده
نشده است.
وی افزود: ویروس عامل بیماری تب کریمه-کنگو، در صورتی که
گوشت دام ذبح شده به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه قرار گیرد، از بین میرود و تمام گوشتهای عرضه
شده سالم و بهداشتی خواهد بود.
بهداد یکی دیگر از وظایف دامپزشکی را نظارتهای بهداشتی و
شرعی بر ذبح دامها خواند و گفت: در تمام کشتارگاهها مسئول فنی بهداشتی و روحانی
ناظر بر ذبح شرح وجود دارد و تمام گوشتهایی که با مهر دامپزشکی در مراکز عرضه
مجاز و تحت نظارت دامپزشکی عرضه میشوند سالم و بهداشتی بوده و مردم هنگام خرید به
هیچ عنوان نگران نباشند.
وی، خرید گوشت چرخ کرده فلهای از پیش آماده شده را ممنوع
خواند و یادآور شد: متاسفانه گوشت چرخکرده از پیش آماده شده که در برخی مراکز
عرضه و قصابیها به فروش میرسد به هیچوجه مورد تائیید دامپزشکی نبوده و گوشت چرخ
کرده بایستی در حضور مشتری و در معرض دید وی تهیه و عرضه شود.
وی بیان کرد: اداره کل دامپزشکی استان نظارت بهداشتی مستمر
و کاملی بر تمامی مراحل تولید، توزیع و عرضه فرآوردههای خام دامی در قصابیها،
مرغ فروشیها و رستورانها دارد که نتیجه آن کشف، ضبط و معدومسازی بیش از 388
فرآورده خام دامی غیر قابل مصرف از سطح مراکز عرضه در سال گذشته بوده است.
بهداد
خاطر نشان کرد: در شش ماههی اول سال جاری نیز ناظران بهداشتی ۳۱۴ تن فرآورده خام
دامی غیربهداشتی و تاریخ منقضی را از سر سفرههای مردم جمعآوری کردهاند.
نظرات