• یکشنبه / ۸ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۵:۰۲
  • دسته‌بندی: آذربایجان شرقی
  • کد خبر: tabriz-30046

استاندار آذربایجان شرقی:

بابا باغی کانون نیت‌های خیر و نقطه نجات انسان‌های دردمند است

بابا باغی کانون نیت‌های خیر و نقطه نجات انسان‌های دردمند است

استاندار آذربایجان شرقی گفت: انسان‌های بیدار همه اهتمام خود را صرف کارهای خیر می‌کنند و تلاش آنها موجب جلب همراهی مردم در همه مصائب و سختی‌ها بوده است.


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه آذربایجان شرقی، احمد علیرضابیگی در مراسم نکوداشت دکتر سید محمدحسین مبین (پدر جذامیان ایران) در تبریز، اظهار داشت: این مراسم، بهانه تجلیل از بزرگمردی است که نام او یادآور تلاش و مجاهدت عظیم برای کمک به درماندگانی است که چه بسا بیماری آنها موجبات طرد شدن و محرومیت از جامعه را فراهم کرده بود.


وی افزود: دکتر مبین کسی است که توانست با بهره‌گیری از علم و دانش خود انسان‌های دردمند را امیدوار به آینده کند و نام او مترادف با خیرخواهی و مرهم گذاشتن بر زخم بیماران است.

علیرضابیگی با اشاره به تاریخچه بیماری جذام در ایران خاطرنشان کرد: در زمانی که بیماری جذام به عنوان یک پدیده دهشتناک در کشور ما ظهور کرد حاکمیت احساس کرد که باید صورت مساله را پاک کند؛ به همین خاطر بیمارانی که در روستای آرپادره‌سی اهر به جذام مبتلا شده بودند را به بابا باغی منتقل کرد.

وی ادامه داد: در این میان انسان‌هایی پیدا شدند که این مکان فراموش‌شده را به کانون دلگرمی و امیدواری تبدیل کردند و انسان‌های دردمند آنجا را به عنوان نقطه نجات خود یافتند.

استاندار آذربایجان شرقی با قدردانی از تلاش‌های دکتر مبین در رسیدگی به بیماران جذامی، گفت: دکتر مبین توانسته مجتمع بابا باغی را به نحوی مدیریت کند که این مجتمع کانون نیت‌های خیرخواهانه و نذر و نیاز مردم تبریز باشد و تلاش‌های جامعه جهانی را هم به سوی خود جلب کند.

وی با بیان این که دکتر مبین شاخص تلاش تمام انسان‌هایی است که برای درمان این بیماران پا به میدان گذاشتند، افزود: نام فردی چون دکتر مبین به خاطر نیت خیر او، بین تمام مردم و خیرخواهان و در قلب کسانی که ثمره تلاش او برای آنها مایه حیات و زندگی بوده جاودانه شده است و وجود افرادی چون دکتر مبین به مثابه چراغی پیش روی نسل جوان ماست.

علیرضابیگی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که امروز در کشور ما بیماری جذام یک تهدید به شمار نمی‌آید، افزود: شاخص این بیماری در کشور 12 صدم در هر 10 هزار نفر است که در مقایسه با شاخص جهانی می‌توان گفت تعداد انگشت‌شماری به جذام مبتلا هستند و این بیماری در ایران ریشه‌کن شده است.
وی به همراهی مردم و خیرین در امدادرسانی به مناطق زلزله‌زده استان نیز اشاره کرد و گفت: حادثه زلزله در عین سختی‌هایی که داشت موجب شد که مردم ما احساسات و توانایی‌های خود را که مبتنی بر باورهای دینی است به منصه ظهور برسانند که نتیجه این همراهی آرامش مردم و احساس امید به آینده بوده است.

در این مراسم که به همت جمعیت خیریه قلب‌های سبز ترتیب یافته بود از تلاش‌های چهل ساله دکتر سید محمدحسین مبین در رسیدگی به بیماران جذامی در مجتمع بابا باغی تبریز تجلیل و قدردانی شد.

نويسنده، شاعر و پزشك معاصر آذربايجان، دكتر «محمدحسين مبين» در سال 1306 شمسي در يكي از محلات قديمي تبريز به نام چرنداب متولد شد و در سال 1341 با استفاده از بورس تحصيلي سازمان بهداشت جهاني براي طي دوره آموزشي علمي و عملي جذام، رهسپار كشورهاي اروپايي اسپانيا و پرتغال و آفريقايي، نيجريه و مالي گرديد. پس از اين دوره آموزش عالي به ايران مراجعت و به عنوان رئيس آسايشگاه باباباغي مشغول به خدمت شد. استاد دكتر مبين، خدمت به جذاميان را از وظايف انساني و پزشكي خود شمرده و در سال‌هاي دراز خدمت خود همواره در فكر آن‌ها بوده و از مساعدت آن‌ها فروگذار نكرده است به طوري كه از بهمن سال 1353 به عنوان عضو افتخاري انجمن كمك به جذاميان ايران و چند سالي نيز به عنوان رئيس انجمن كمك به جذاميان آذربايجان به اين قشر محروم و مظلوم خدمت كرده است. مبين در آبان ماه 1367 به افتخار بازنشستگي نائل آمد، معذلك خدامت خود را به عنوان رئيس مركز بررسي و تحقيق بيماري‌هاي پوست آذربايجان شرقي و بيمارستان جذاميان باباباغي تبريز كماكان ادامه مي‌دهد. «به ياد شهريار»، «سخنان عارفانه و نصايح حكيمانه نظامي گنجوي»، «غنچه‌هاي خونين»، «عاشيقلار»، «گل باهاريم گل» و «قوش يوواسي» از جمله آثار منتشر شده محمدحسين مبين است.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha