چغاخور با مساحت 1687 هکتار دامنه ارتفاعات بر آفتاب وکلار در 25 کیلومتری بروجن قرار دارد. این تالاب در مسیر جاده شهرکرد-خوزستان واقع است و از شهرکرد 65 کیلومتر فاصله دارد. چغاخور به عنوان دریاچه آب شیرین و دائمی، یکی از زیست گاه های مهم پرندگان مهاجر و در حال انقراض مانند اردک قهوه ای، اردک سر سفید و انواع پرندگان شکاری مثل عقاب در جهان ببن حساب می آید.
به گزارش خبرنگارخبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)-منطقه چهارمحال و بختياري-این تالاب نمایشگر یکی از زیست بوم های منحصربه فرد زاکرس است و نقش مهمی در کترل سیلاب های فصلی، تامین آب کشاورزی و طبیعت گردی در منطقه دارد، همچنین پوشش های گیاهی آب چغاخور مملو از گیاهان کمیاب و گیاهان با کاربردهای مختلف دارویی، غذایی و بهداشتی است.
پوشش گیاهی تالاب را گونه های حاشیه ای، نم پسند، شناور و غوطه ور تشکیل می دهند، این تالاب زیستگاه انواع مرغابی، غاز و اردک، آنقوتف چنگر و انواع حواصیل، لک لک سفید، کشیم، باکلان، فلامینگو، شکاری ها، یلوه، حواصیل، قو، سلیم و کاکایی ها و خروس کولی است.
از دیگر گونه های جانوری این منطقه می توان از خزندگانی چون انواع مارها، بزمجه ها، لاک پشت آبزی و و پستاندارانی نظیر گراز، شغال، سمور سنگی، شنگ، روباه، خرگوش، گرگ و انواع قورباغه اشاره کرد.
تالاب چغاخور زیستگاه اختصاصی ماهیان گورخری، زرده پر، عروس است و ماهیان تحمیل شده به تالاب کپور، فیتوفاک، آمور و شیرماهی است.
آب این تالاب بیشتر از طریق نزولات جوی و چشمه سارهای حاشیه کوه کلار تامین می شود.
سایت کنواسیون رامسر در سال گذشته تالاب چغاخور را به عنوان بیست و سومین تالاب بین المللی ایران ثبت کرد که بدین ترتیب وسعت تالاب های بین المللی جمهوری اسلامی ایران به یک میلیون و 485 هزار و 511 هکتار افزایش یافت.
کنوانسیون رامسر، کنوانسیون بین المللی حفاظت از تالاب های جهان، قدیمی ترین پیمان زیست محیطی بین الدولی دنیاست.
نظرات