دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود از باربری پیوسته و حمل با نوار نقاله به عنوان راهکار پیشنهادی دانشگاه صنعتی شاهرود برای کاهش هزینه و زمان حمل بار در معادن روباز و از جمله معادن گلگهر خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایسنا-منطقه سمنان، دکتر سید محمد اسماعیل جلالی با اشاره به قرارداد پژوهشی دانشگاه صنعتی شاهرود با شرکت معدنی و صنعتی گلگهر از اجرایی شدن این کار پژوهشی با «استفاده از نوار نقاله و ماشینهای استخراج سطحی در معادن این شرکت معدنی و صنعتی بزرگ خبر داد و اظهار کرد: یکی از مشکلات ذاتی معادن روباز، افزایش عمق معدن با زیاد شدن عمر آنها است چرا که این امر سبب طولانيتر شدن مسيرهاي باربري و افزايش زمان حمل بار و افزايش تعداد كاميونها میشود که با توجه به هزینههای بالای سرمایهگذاری و تامین کامیونها، این سیستم حمل و نقل در شرایطی صرفه اقتصادی خود را از دست دهد .
وی با اشاره به این که مجموعه معدنی گلگهر، یکی از بزرگترین مجموعههای معدنی سنگآهن کشور است که متشکل از 6 معدن مختلف است افزود: معدن شماره یک گلگهر سیرجان، با ذخیره 200 میلیون تن سنگآهن به عنوان یکی از بزرگترین معادن روباز کشور، در حال حاضر با مشکل افزایش فواصل حمل و کاهش صرفه اقتصادی سیستم حمل کامیونی مواجه شده است .
دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود یکی از راهکارهای مقابله با این مشکل را استفاده از سیستمهای حمل پیوسته برشمرد و خاطرنشان کرد: با پژوهشی که دانشگاه صنعتی شاهرود انجام داد به این نتیجه رسیدیم که استفاده از سیستم حمل پیوسته با بهرهگیری از نوار نقاله میتواند موجب کاهش هزینههای حمل و نقل در این واحد بزرگ صنعتی شود.
دکتر جلالی تصریح کرد: امروزه در معدنکاری سطوح بزرگ مقیاس، سیستمهای سنگشکنی داخل پیت و حمل با نوار نقاله (IPCC) یکی از پر کاربردترین سیستمهای باربری پیوسته به شمار میآیند. از سوی دیگر موضوع استخراج پیوسته مواد با بهرهگیری از ماشینهای معدنکاری سطحی (Surface Miners) در کنار سیستمهای حمل پیوسته میتواند در افزایش تولید و راندمان عملیات تأثیر بهسزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: بر همین اساس قرارداد پژوهشی «استفاده از نوار نقاله و ماشینهای استخراج سطحی در معدن شماره یک شرکت معدنی و صنعتی گلگهر» از سوی شرکت آرمان گهر سیرجان با دانشگاه صنعتی شاهرود منعقد و اجرایی شد.
مجری طرح قرارداد پژوهشی دانشگاه صنعتی شاهرود و شرکت گلگهر با اشاره به روند اجرای این پروژه افزود: به منظور اجرای این پروژه در ابتدا با طراحی، جانمایی و سپس امکانسنجی سناریوهای مختلف حمل مواد توسط نوار نقاله؛ حمل پیوسته مواد با استفاده از نوار نقاله بهعنوان بهترین سناریو برای کاهش هزینهها انتخاب و در ادامه الزامات فنی و ساختاری آن طراحی شد.
جلالی اضافه کرد: ارزیابیهای فنی تیم پژوهشی در مراحل بعد، نشان داد که با ایجاد یک سری اصلاحات در طرح و برنامهریزی تولید در معدن، امکان استخراج مواد دوباره این معدن توسط ماشینهای استخراج سطحی وجود دارد .
دانشیار دانشکده مهندسی معدن، نفت و ژئوفیزیک دانشگاه صنعتی شاهرود گفت: بررسیها و ارزیابیهای اقتصادی نشان داد که استفاده از سیستم حمل پیوسته با نوار نقاله به همراه استخراج مواد توسط ماشینهای استخراج سطحی میتواند هزینههای استخراج و حمل مواد معدنی در معدن شماره یک گلگهر را تا 50 درصد کاهش دهد.
نظرات