مدیر حوزه مطالعات مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: ثبت ملی حلوای گردو و هویج ارومیه در میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در حال انجام پژوهش است.
"حسن سپهرفر" در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه آذربایجان غربی، افزود: حوزه مطالعات مردم شناسی و ثبت میراث معنوی اداره کل میراث فرهنگی در حال انجام پژوهش مقدماتی ثبت ملی حلوای هویج و گردو است که به محض تهیه پرونده، برای طی مراحل اداری به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال می شود.
وی ادامه داد: حلوای گردو و هویج ارومیه جزء فرآورده ها و خوراکی های بومی و محلی ارومیه است و با توجه به اینکه دوشاب در ارومیه زیاد تولید می شود تهیه این نوع حلوا راحت تر است.
سپهرفر خاطرنشان کرد: از ایام القدیم پخت حلوای گردو و هویج در ارومیه رایج بوده و با توجه به اینکه مستنداتی از قدمت تاریخی این خوراکی وجود ندارد نمی توان زمان دقیقی را برای قدمت تاریخی این فرآورده محلی بیان کرد.
وی ادامه داد: تمام مستندات ما در رابطه با قدمت تاریخی این نوع حلوا براساس روایت سالمندان و بزرگان خانواده و منطبق بر دیده ها و شنیده هایمان است.
مدیر حوزه مطالعات مردم شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی گفت: مصرف حلوای گردو و هویج ارومیه در چیلله گجه سی "شب یلدا" مرسوم و معمول است و مردم ارومیه آن را بیشتر با شب چله می شناسند.
سپهرفر با اشاره به اینکه حلوای گردو و هویج ارومیه جزء شیرینی جات محلی مردم آذربایجان است، افزود: سابقه و دیرینه این حلوا شاید نزدیک به یک قرن بوده و در زمستان و شب چله استفاده و در سایر فصل ها به عنوان سوغات مطرح است.
نظرات