عمل جراحی «کیست هیداتیک قلب و ریه» برای اولین بار در استان مرکزی در بیمارستان امیرالمومنین (ع) اراک انجام شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه مرکزی، دکتر نوری که مسوولیت جراحی کیست هیداتیک مربوط به ریه را در این جراحی عهده دار است، با اشاره به اینکه بیمار مورد نظر خانم 24 سالهای است که با علایم سرفه به متخصص عفونی مراجعه کرده و در بررسیهای دقیقتر متوجه ضایعات کیستیک در ریه سمت راست و قلب بیمار شدند، اهمیت عمل مذکور را همزمانی جراحی کیست هیداتیک در دو ارگان قلب و ریه عنوان کرد.
وی تصریح کرد: یکی از نکاتی که همیشه جراح در برخورد با بیمار مبتلا به کیست هیداتیک با آن روبرو است، عود بیماری است چون اگر کیست زنده باشد و عناصر زنده آن در حین عمل بهصورت اتفاقی و علی رغم تلاشهای جراح، در بدن بیمار پخش شود باعث عود دوباره بیماری در سایر ارگانهای بدن بیمار میشود و همیشه سعی جراح بر این است که مراقبتهای لازم را قبل و در حین عمل و حتی بعد از عمل برای پیشگیری از این موضوع انجام دهد.
نوری دلیل هم زمانی این دو عمل را عوارض جراحیهای متعدد از نظر خطرات داروهای بیهوشی و بستری مکرر بیمار دانست و افزود: گهگاه پزشک بر حسب وضعیت بیمار، ممکن است جراحی کیستها در ارگانهای مختلف را در یک وعده انجام دهد.
وی در ادامه در مورد خطر افزایش قطر کیست به خبرنگار ایسنا گفت: با توجه به اینکه افزایش قطر کیست باعث میشود که فضای بیشتری را اشغال کند و موجب اختلال در ارگان مربوطه شود و چون بیمار مذکور دارای کیستهایی در قلب و ریه است، ضریب خطر افزایش مییابد.
نوری همچنین در مورد کیست هیداتیک ادامه داد: این بیماری یک بیماری انگلی است و میزبان اصلی آن سگ و گروه سگ سانان است و انسان و گوسفند بعنوان میزبان واسط برای این انگل هستند و اگر انسان در تماس با سگ و سگ سانان و فضولات آنها باشد میتواند به این بیماری مبتلا شود.
گفتنی است، دکتر رستمی مسوولیت جراحی کیست هیداتیک مربوط به قلب این بیمار را عهده دار بود.
نظرات