دكتر عادل سواعدي در گفتوگو با خبرنگار ایسنای خوزستان اظهار كرد: كارهاي ادبي در حوزه دفاع مقدس براي كودكان قطعا بايد صورت بگيرد. همان طور كه ميدانيد در كل دنيا و در هر كشوري ممكن است اتفاقاتی بيفتد كه سرنوشت سياسي آن مملكت را عوض كند و كودكان بايد حتما در جريان آنها قرار بگيرند.
وي افزود: اين نسلي كه در حاضر وجود دارد در دوران جنگ نبوده است. وقتی بزرگ شوند و به سنين نوجواني و جواني برسند مطمئنا از آن فاصله ميگيرند. به همين جهت دفاع مقدس ميتواند به صورت بسيار مثبت و سازنده در حد درك و فهم كودكان و بدون هيچ گونه اغراق و پررنگ يا كمرنگ كردن قضايا و به همان شكلي كه هست به كودكان منتقل شود.
سواعدي توضيح داد: در حوزه دفاع مقدس براي كودكان كارهایی صورت گرفته که بيشتر در زمينه شعر هستند ولي حوزه ادبيات كودك آن قدر وسيع است كه ميشود كارهاي بيشتري در اين زمينه صورت بگيرد.
وي ادامه داد: در حوزه دفاع مقدس براي كودكان شاعراني همچون مصطفي رحماندوست، علي معلم و سبزواري شعرهاي بسياري سرودهاند. همچنين فريبا کلهر، شعباني و سيد مهدي شجاعي نيز كارهاي خوبي را انجام دادهاند.
او بيان كرد: اگر خاطرهها از زبان كساني كه در جنگ حضور داشتند به صورت مستقيم براي كودكان بيان شوند يا اين كه وصيتنامه شهدا به گونهاي به زبان كودكانه برگردانده شود يك نوع ادبي بسيار زيبا به وجود میآمد زيرا كودكان به مسایل تاريخي علاقه دارند و انجام چنين کاری موجب میشود كودكان استقبال خوبي از آن داشته باشند.
سواعدي توضيح داد: ما ميتوانيم جنگ و مسایلي از اين دست را در قالبي كودكانه ارايه دهيم. زيرا كودكان با خوانندن اين نوع ادبيات فقط در دنياي رويايي خودشان باقي نميمانند و ميتوانند واقعگراتر شود. اگر ما بخواهيم در همه داستانها همه چيز را خوب و آرام نشان دهيم علاوه بر اين كه کود واقعگرا بار نميآيد حتي امكان دارد در آينده دچار سرخوردگی نيز شود. اما اگر رگههايي از دنياي واقعي با زباني كودكانه براي كودكان بيان شود كودكان هم واقعگرا تر ميشوند و هم آمادگي بيشتري در پذيرش اين وقايع در آينده خواهند داشت.
كد خبرنگار: 17027
نظرات