سرنگ هوشمند ساخته یک مخترع هرمزگانی و عضو دانشجویی انجمن مهندسی پزشکی ایران موفق به کسب رتبه دوم جایزه اختراعات کرواسی شد.
اسحاق عامری سیاهویی مخترع هرمزگانی در گفت و گو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس، با اعلام خبر این دستاورد تشریح کرد: سرنگ هوشمندی را اختراع کرده ام که به كمك حس لامسه کار می کند. اين سرنگ مخصوص افراد نابينا و بي سواد مي باشد كه بدون نياز به ديدن مي توانند ميزان دقيق دارو را بكشند.
وی با بیان اینکه ساخت این سرنگ حدود 8 ماه طول کشید، خاطرنشان کرد: این سرنگ برای رزمندگان و در شرایط سخت جنگ نیز کاربرد دارد و علاوه بر آن می توان از این اختراع در مقوله اشتغال زایی نیز بهره جست.
این دانشجوي محقق و تلاشگر برتر گروه مهندسي پزشكي و برق دانشگاه آزاد واحد دزفول، با اشاره به اولین اختراع خود بیان کرد:اولین اختراع من دستگاه تزریق دارو برای بیمارستان تالاسمی بود که به زودی در پژوهشکده دانشگاه صنعتی شریف ساخته و به تولید انبوه می رسد.
وی افزود: این طرح به عنوان طرح برتر که امکان تولید انبوه و تجاری سازی داشت، در دومین دوره جشنواره اختراعات و ابداعات ایران انتخاب شد.
عامری که عضو دانشجویی انجمن مهندسی پزشکی ایران نیز است و موفق به کسب نشان نقره مسابقات جهانی اختراعات کرواسی برای این سرنگ هوشمند شده از ارایه طرح هایش به المپیاد ژنو خبر داد و گفت: در المپیاد ژنو 2011با سه طرح سرنگ هوشمند، عصای هوشمند، دستگاه تشخیص گروه خونی یا یک طرح نظامی دریایی شرکت خواهم کرد.
وی که عصای هوشمند را برای جانبازان و بینایان طراحی کرده است در توضیح اختراع خود می گوید: با نصب فرستنده بر چراغ راهنمایی و گیرنده بر عصا و خواندن رنگ ها با حروف بریل از طریق زائده هایی روی عصا، نابینایان می توانند زمان تغییر رنگ های چراغ راهنمایی را بدانند. مکانیسم دستگاه تشخیص گروه خونی نیز از طریق بازی با ولتاژ و جریان است که به عنوان پایه می تواند تعداد بی شماری از نمونه های خون را در مدت زمانی اندک، تشخیص دهد که در اختراعات بعدی به سمتی خواهم رفت که نیاز به گرفتن خون نباشد و گروه خونی از روی پوست تشخیص داده شود.
این مخترع جوان که مبنای کار خود را در دو بخش می داند، اظهار کرد: در یک بخش صرفا مشکلات نوزادان و کودکان بی سرپرست شیرخوارگاه ها را بررسی خواهم کرد و بر ساخت اسباب بازی های ارزان قیمت و فکری، تحریکات عصبی برای یادگیری زودتر، راه رفتن، غذا خوردن کار خواهم کرد که نیاز به زمان زیادی دارد. در بخش دوم نیز نیازهای جانبازان را مد نظر قرار می دهم که از جمله طرح هایی که تا کنون ارایه داده ام، طرح یک داروخانه هوشمند بوده که به دلیل مشکلات مالی و نبود زمان کافی نیمه کاره رها شده است.
طرح سیستم تسریع امدادرسانی در جاده ها نیز ازدیگر طرح های من است که نیاز به حمایت جدی دارد و به محض حمایت، آن را عملی خواهم کرد.
عامری که تا کنون بیش از 17 مقاله نوشته که 6مورد از آنها در نشریات ملی و بین المللی به چاپ رسیده است با اشاره به راه اندازی دفتر ملی نخبگان در بندرعباس ابراز امیدواری کرد: که از این پس جوانان تحت حمایت بیشتری قرار گیرند و در این زمینه لازم است ابتدا فراخوانی جهت جمع شدن نخبگان کل استان داده شود چرا که افراد بسیاری هستند که از وجود چنین مرکزی بی خبرند و لازم است این افراد ساماندهی و یک تیم قوی تشکیل دهند.
این محقق و مخترع هرمزگانی که با مرکز رشد واحدهای فناور جهاددانشگاهی هرمزگان همکاری می کند ضمن تشکر از حمایت های مدیران این مرکزبرخی گلایه های خود را در خصوص نحوه حمایت از مخترعین و مبتکرین جوان به خبرنگار ایسنا گفت: هدف من از این اختراعات این است که بتوانم با اندک علم خود خدمتی به جامعه کنم، بیش از انکه نیازمند حمایت مالی باشم به حمایت معنوی محتاجم چرا که نبود پول عامل بازدارنده من نیست، از هزینه های سفر که بگذریم فقط هزینه ثبت نام و ورودی المپیاد ژنو بیش از 3 میلیون تومان است و من فقط یک دانشجو هستم اما مهم نیست همان گونه که تا کنون با فروش جوایزم به مسابقات راه یافته ام و هنوز بابت هزینه های مسابقات کرواسی بدهکارم، این بار هم راه می یابم حتی در صورت لزوم کارگری می کنم یا کلیه ام را می فروشم.
عامری در پایان از فرمانده محترم نیروی دریایی سپاه و رییس سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان به دلیل حمایت های معنوی اشان تشکر ویژه کرد و گفت: همه افتخاراتم را مدیون مادرم هستم که جوانی اش را به پای من ریخت. نمی دانم این افتخارات جبران زحمات او می شود یا نه.
نظرات