هنرمند فعال در رشته سراجی سنتی(چرم دوزی) گفت: مراکز عرضه چرم به امید گرانتر شدن محصولاتشان از فروش آن خودداری می کنند که این مسئله کار را بر سراجیهای سنتی سخت کرده است.
سمیه عزتی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا منطقه کرمانشاه، به دیرینگی و قدمت حرفه سراجی سنتی در کرمانشاه اشاره کرد و گفت: از آنجایی که در گذشته کار دباغی پوست بصورت سنتی در استان انجام می گرفت، لذا مراکز سراجی و چرم دوزی نیز رونق خوبی داشتند، اما با تعطیل شدن این مراکز تعداد سراجی های سنتی استان هم بسیار کاهش یافته است.
وی بابیان اینکه امروزه مراکز تولید چرم از حالت سنتی خارج و منحصر به چند کارخانه صنعتی در تهران شده اند، گفت: علیرغم اینکه چرم تولید داخلی است، اما متاسفانه تورمی که در یکسال اخیر شاهد آن بودیم باعث شده تا مراکز عرضه چرم در کشور به امید گرانتر شدن محصولاتشان از فروش آن به کارگاه ها و هنرمندان سراجی سنتی خودداری کنند.
این هنرمند کرمانشاهی تصریح کرد: مراکزی هم که محصول چرم خود را عرضه می کنند، قیمت آن را چند برابر افزایش داده اند که ما هم برای ادامه فعالیتمان ناچار به خرید هستیم.
وی افزود: کمبود مواد اولیه و گرانی آن بر بالا رفتن قیمت محصولات تولیدی سراجی های سنتی نیز تاثیر گذار بوده که این امر تا حدودی بازار فروش ما را نسبت به سالهای گذشته دچار رکود کرده است.
عزتی اظهار کرد: هرچند طی سالهای اخیر در بحث نوآوری و کاربردی کردن تولیدات سراجی تلاش های زیادی کرده و مطابق با ذائقه روز جامعه محصولاتمان را عرضه کرده ایم، اما گران تمام شدن این تولیدات و بالا نبودن قدرت خرید مردم مانع از آن شده تا استقبال گسترده ای از محصولات چرم داشته باشیم.
وی اضافه کرد: گارد موبایل، کیف پول و کمربند که با طراحی های جدید انجام گرفته پرفروش ترین محصولات این روزهای چرم دوزی و سراجی سنتی هستند.
این هنرمند فعال در حوزه سراجی سنتی یادآور شد: البته وضعیت اقتصادی مردم کرمانشاه نیز باعث شده تا برای فروش محصولاتمان در استان اقدام به تبلیغات در فضای مجازی کرده و از دیگر استان ها مشتری جذب کنیم.
نظرات