• یکشنبه / ۲۱ اسفند ۱۳۹۰ / ۰۸:۳۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: kermanshah-27028

گیوه کرمانشاهی در موزه لیسبون پرتغال قرار گرفت

گیوه کرمانشاهی در موزه لیسبون پرتغال قرار گرفت

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: یک جفت گیوه زیر پارچه ای هورامی و یک جفت گیوه زیر آجیده کرمانشاه برای قرار دادن و نمایش از طریق واحد نمایشگاه معاونت صنایع دستی سازمان مرکزی به پرتغال فرستاده شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، نصرت اله سپهر در این رابطه اظهار داشت: هنر گیوه کشی یا گیوه بافی یکی از هنرهای سنتی رایج و از صنایع دستی مطرح استان کرمانشاه است و در گذشته دور تاکنون به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی منطقه تولید استفاده می شود.

وی افزود: گیوه نوعی پای افزار است که قدمت آن در استان کرمانشاه و در منطقه پاوه بالغ بر یک هزار سال و در شهر کرمانشاه حدود صدها سال است. تمامی مواد اولیه برای تولید این محصول شامل؛ نخ پنبه ای، زیره پارچه ای و چرم مورد استفاده از آن از امکانات خود منطقه و توسط استادکاران زحمت کش تولید می شود.

سپهر تصریح کرد: در استان کرمانشاه به دلیل تنوع سلیقه ها و خلاقیت استادکاران انواع گیوه و با طرح های مختلف از گذشته دور تاکنون تولید شده و در حال حاضر نیز از رونق خوبی برخوردار بوده و افراد زیادی به صورت کارگاهی شغل خانگی به آن اشتغال دارند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی استان کرمانشاه گفت: انواع گیوه شامل؛ گیوه زیرآجیده، گیوه زیر پارچه ای( هورامی یا پاوه ای )، گیوه هرسینی، گیوه زیره چرمی، انواع گیوه های زنانه، دمپایی رو فرشی، پشت بسته، منجوتی، توری و در نوع نامرغوب آن انواع گیوه های زیرلاستیکی می باشد.

سپهر افزود: به همن منظور به دلیل مرغوبیت و اصالت این هنر صنعت دستی و به منظور شناساندن آن و ویژگی های منحصر به فرد گیوه (خاصیت خنک کنندگی، خواص طبی، استحکام دوام، سبکی و تا به تا نبودن آن) دو نموه از گیوه های تولید شده در استان از طریق معاونت صنایع دستی سازمان مرکزی جهت نصب و نمایش در موزه لیسبون به کشور پرتغال ارسال شده است که امیدواریم هر چند بیشتر و بهتر شاهد اوج شکوفایی هنرهای این مرز و بوم باشیم.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha