یک استاد حقوق دانشکده ادبیات دانشگاه رازی کرمانشاه، گفت: حضور دکتر کاتوزیان در کرمانشاه باعث ایجاد شور و نشاط علمی در میان جامعه حقوقی خواهد شد چرا که علت پیشرفت ما در بسیاری از موارد داشتن الگوها و کسانی است که در یک عرصه پیشرفت هایی دارند.
دکتر علی عباس حیاتی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کرمانشاه، در خصوص جایگاه علمی دکتر کاتوزیان اظهار داشت: دکتر کاتوزیان استادی هستند که مقام علمی ایشان نزد جامعه حقوقی ایران کاملا اثبات شده است و همه ایشان را به عنوان بزرگترین استاد حقوق در طول تاریخ ایران می دانند.
وی افزود: دلیل این ادعا برای کسانی که از نزدیک ایشان را ندیده و توان علمی ایشان را حضورا درک نکرده اند از طریق کتب و تالیفات ایشان این توان را دیده اند و هر دانشجوی حقوقی حداقل یک جلد از کتاب های دکتر کاتوزیان را مطالعه کرده اند. پس بنابراین دکتر کاتوزیان را می توان به عنوان ماندگارترین چهره حقوقی ایران و به عنوان کسی که شاید قرن ها طول بکشد که ما دوباره شاهد ظهور استاد دیگری مثل وی باشیم معرفی کرد.
وی ادامه داد: اگر به محتوای کتب دکتر کاتوزیان دقت بیشتری شود حجم منابعی که ایشان استفاده کرده از حقوق کشورهای اروپایی خصوصا فرانسه که نیازمند تسلط به زبان فرانسوی است، حجم کتابهایی از حقوق کشورهای انگلیسی زبان، نظام های حقوقی مثل آمریکا، انگلستان و کانادا که باز هم مستلزم اشراف به زبان انگلیسی می باشد و حجم مطالعات فقهی استاد که از کتاب های معتبر فقه شیعه بسیار استفاده کرده اند از جمله کتاب جواهر الکلام و کتاب مکاتب شیخ انصاری را بسیار مورد استفاده قرار داده اند و اینها نشان دهنده این است که استادی که این تالیفات را نوشته چقدر به منابع مختلف مراجعه کرده و چقدر روی مطالب تمرکز داشته که بتواند شیرازه مطالب را در ذهن داشته باشد و با بررسی اینها نظریه پردازی و تحلیل کند و با حقوق ایران تطبیق دهد.
دکتر حیاتی تصریح کرد: تعدد این تالیفات نشان می دهد که ایشان عمر پربارشان را بیشتر در راه علم گذاشته اند و شاید غیر از علم کار دیگری نکرده باشند و این در حقیقت یک امتیاز بسیار بزرگ برای این استاد است که تمام لحظات زندگی خود را صرف خدمت به جامعه و اعتلای نظام حقوقی ایران کرد.
این عضو هیات علمی دانشکده ادبیات و دانشگاه رازی کرمانشاه، خاطر نشان کرد: کتابهای ایشان مبنای تحقیقات بسیار متعدد در پایان نامه ها، مقالات و کتب دیگر قرار گرفته و به عبارتی می توان گفت سنگ بنای حقوق ایران را استاد کاتوزیان بنا نهاد و تا حد زیادی نیز این بنا را بالا آورد.
حیاتی عنوان کرد: دیدن استاد دکتر کاتوزیان به عنوان یک اسطوره بی نظیر در جامعه حقوقی ایران، به عنوان تندیس عدالت و نیز به عنوان عصاره حقوق ایران برای هر کسی غنیمت است و بالاخص برای حقوقداندان، وکلا و قضات.
وی ابراز داشت: همین آرزو برای من هم وجود داشت و من در سالهایی که در دانشگاه امام صادق (ع) بودم به شوق ملاقات ایشان سالها درس خواندم تا بتوانم در دانشگاه تهران قبول و شاگرد ایشان شوم و این یک واقعیت است که من برای دیدن ایشان لحظه شماری کردم و توفیق شاگردی این استاد بزرگ همیشه همراه من است.
این استاد حقوق دانشکده ادبیات دانشگاه رازی در پایان با اشاره به یکی از ویژگی های بسیار اساسی دکتر کاتوزیان اظهار داشت: ایشان هیچوقت حقوق، علم حقوق و مطالعات حقوقی را برای دنیای خود نخواستند و از حقوق برای خود هیچ کاخی نساخت و این بررسی بزرگ است برای همه حقوقدانان که حقوق را نردبان و پله ای برای رسیدن به عوامل اقتصادی ندانند و با حضور دکتر کاتوزیان قطعا این ویژگی و ده ها ویژگی دیگر استاد برای جامعه حقوقی کرمانشاه نمایان تر خواهد شد و همین می تواند تا مقدار زیادی بر منش و رفتار اعضای این جامعه حقوقی بگذارد.
نظرات